Započela nova školska godina u Katoličkoj osnovnoj školi u Novskoj

U ponedjeljak, 3. rujna 2018., druga generacija učenika Katoličke osnovne škole u Novskoj po prvi puta je sjela u školske klupe. Tom prigodom školske djelatnike, učenike i njihove roditelje posjetio je požeški biskup Antun Škvorčević, u pratnji Ivice Žuljevića, predstojnika Ureda za katoličke škole u Požeškoj biskupiji.

Nove učenike i njihove roditelje na ulazu u školu dočekala je učiteljica Ivana Božić i vjeroučiteljica Katarina Podkulabović. Prigodni program dobrodošlice novim učenicima održan je u novouređenoj učionici gdje su ih pjesmom, recitacijama i kratkim igrokazom pozdravili učenici 2. razreda. Riječ pozdrava novim učenicima i njihovim roditeljima uputio je i novoimenovani ravnatelj Krunoslav Juraković, a zatim se okupljenima obradio biskup Škvorčević koji je naglasio da je Katolička škola posebna  po tome što joj je odgojno-obrazovni projekt i pristup učeniku utemeljen na evanđeoskom poimanju čovjeka. Napomenuo je da ona nije privatna škola koja se bavi privređivanjem materijalnih sredstava, nego je mjesto u čijem je središtu učenik kao osoba koju se nastoji oblikovati po Božjem projektu o čovjeku. Istaknuo je potom da je važno učenicima prenijeti znanje, ali je potrebno usporedno s time pomoći im da rastu kao osobe u cjelovitosti svoga bića, posani ljudi sposobni samostalno razmišljati i djelovati. Zahvalio je roditeljima što su u promišljanju o budućnosti svoje djece prepoznali važnost usvajanja evanđeoskih vrednota i njihova odgoja i obrazovanja u Katoličkoj školi. Podsjetio je da u Katoličkoj školi nikada ne ostajemo sami jer na prvom mjestu računamo s Božjom prisutnošću i pomoću.

Po završetku programa ravnatelj Juraković predstavio je novim učenicima i roditeljima učiteljice i ostale djelatnike Škole, a potom je Biskup predvodio molitvu i na sve zazvao Božji blagoslov. Prigodni program nastavljen je u ugodnom druženju u prostorijama školske blagovaonice.