Sjednica vijeća Pastoralnog centra Požeške biskupije

U prostorima Biskupskog doma u Požegi u ponedjeljak, 10. rujna, održana je sjednica vijeća Pastoralnog centra Požeške biskupije pod predsjedanjem Roberta Kupčaka, voditelja spomenutoga Centra u pripravi za Biskupijski dan koji će se održati u Požegi idućega 22. rujna. U radnom dijelu sjednice sudjelovali su Ivica Žuljević, povjerenik za pastoral hodočašća; Ivan Popić, povjerenik za pastoral braka i obitelji; Marijan Pavelić, povjerenik za pastoral duhovnih zvanja i medije; Dragoslav Kozić, povjerenik za bolnički pastoral; fra Milan Krišto, povjerenik za osobe posvećenog života, Dragan Hrgić, povjerenik za ekumenizam i dijalog te Krunoslav Siroglavić, povjerenik za pastoral mladih.
Nakon molitve, riječ pozdrava uputio je voditelj Centra Kupčak, zahvalio povjerenicima za njihovu raspoloživost i dolazak na sjednicu te poželio konstruktivan i plodonosan rad. Potom je svaki povjerenik dao izvještaj o radu povjerenstva kojemu je na čelu u minuloj pastoralnoj godini naznačivši okvirni plan i program za sljedeću pastoralnu godinu koji je potom raspravljen. Povjerenici su razmotrili određena pitanja pastorala u Požeškoj biskupiji, osobito se osvrnuvši na određene poteškoće organizacijske naravi, ali i samog sadržaja pojedinih pastoralnih projekata. Izrazili su spremnost za suradnju sa ostalim članovima povjerenstava kako bi se na svim razinama unaprijedilo pastoralno djelovanje na dobro Božjeg naroda požeške mjesne Crkve.
Pri svršetku sjednice voditelj Centra zahvalio je svim povjerenicima na njihovoj zauzetosti u pojedinim područjima pastorala Biskupije, a napose na konstruktivnim prijedlozima koje su iznijeli. Susret je završio molitvom.