Glazbeno-duhovni program mladih u Požegi

“Otvorite vrata Kristu 2018.”

U subotu, 22. rujna 2018. godine na katedralnom Trgu sv. Terezije u Požegi održat će se glazbeno-duhovni program (koncert) “Otvorite vrata Kristu”. Naziv programa ističe poveznicu sa svetim Ivanom Pavlom II., utemeljiteljem Požeške biskupije čije se relikvije čuvaju u kripti požeške Katedrale. Program započinje u 20 sati.

U prvom dijelu programa nastupaju solisti požeškog kraja uz Biskupijski zbor mladih koji je osnovan u prigodi Trećeg biskupijskog euharistijskog Kongresa, a pratit će ga prošireni Biskupijski bend s puhačima i gudačima. U drugom dijelu programa nastupaju poznati izvođači duhovne glazbe Alan Hržica (Molitvena zajednica Srce Isusovo, Zagreb), Petar Buljan (Molitvena zaednica Božja pobjeda, Zagreb) i Matej Galić iz Osijeka uz pratnju estradnog benda poznatih glazbenika hrvatske glazbene scene. Pri svršetku koncerta na Trgu prisutni će pohoditi relikviju svetog Utemeljitelja naše Biskupije u kripti Katedrale, nakon čega će uslijediti euharistijsko klanjanje pred Presvetim.

Glazbeno-duhovni program organizira Požeška biskupija u okviru Povjerenstva za pastoral mladih, a u promociju se na poseban način uključila Laudato TV kao i drugi lokalni mediji u suradnji s Povjerenstvom za medije naše Biskupije, a pokroviteljstvom popratile i neke županije, gradovi i općine s područja Biskupije. Ove godine se na poseban način koncertom želi stvoriti brend kako bi kroz sljedeće godine bio prepoznatljiv na području Požeške biskupije i šire te na taj način iz godine u godinu okupljao mlade i obitelji.