Biskup čestitao Židovima blagdane

Povodom nekoliko židovskih blagdana biskup Antun Škvorčević, predsjednik Vijeća HBK za ekumenizam i dijalog uputio je čestitku dr. Kotelu Da-Donu, glavnom rabinu Židovske vjerske zajednice Bet Israel u Hrvatskoj i Lucianu Moši Preleviću, glavnom rabinu Koordinacije židovskih općina u Hrvatskoj. U čestitci biskup piše:

„Blagdani Roš Hašana, Jom Kipur i Sukot, koje ovih dana slavite, dozivaju u svijest židovskoj zajednici, i svima onima koji su s njome povijesno povezani, velika djela Svevišnjega, svjedočanstvo njegove blizine svome narodu, iskazane vjernosti, pružena ohrabrenja. Od srca čestitam blagdane Vama i svim članovima Vaše zajednice.

Spomenuti blagdani snažan su poticaj na razmišljanje o mjestu koje Svevišnjemu dajemo u sadašnjem trenutku našeg postojanja i vrijednostima po kojima oblikujemo naš osobni, obiteljski i društveni život.

Sa željom da nam Bog svojom blizinom bude i danas snaga i nadahnuće na putu, srdačno Vas i s osobitim poštovanjem pozdravljam“, kaže biskup Škvorčević.