Obljetnica posvete Katedrale, uspostave Požeške biskupije i ređenja njezina prvog biskupa

Na obljetnicu posvete Katedrale i uspostave Požeške biskupije te ređenja njezina prvog biskupa msgr. dr. Antuna Škvorčevića, 27. rujna, misno slavlje u požeškoj Katdrali predvodio je generalni vikar Josip Krpeljević, u zajedništvu s kanonicima požeškoga Stolnog kaptola Sv. Petra, svećenicima djelatnima u  Župi Sv. Terezije Avilske i u ostalim župama Grada Požege te svećenicima djelatnima u središnjim biskupijskim ustanovama.

U homiliji je vikar Krpeljević sudionike slavlja podsjetio da Bog trajno potiče ljude da mu iz svijeta i profanog života, koji je zaražen i zagađen zlom i grijehom, izdvoje i posvete određene prostore, predmete i osobe, kako bi on u njima i po njima mogao ostvarivati svoj naum spasenja s ljudima, koje sabire u zajednicu zvanu narod Božji ili Crkva. Na temelju naviještene Božje riječi u misnim čitanjima, koja preko znaka građevine hrama Božjega upućuju na ljudsku osobu kao hram Duha Svetoga, ustvrdio je da se hram Božji kao materijalna građevina može razoriti, kao što se dogodilo sa starozavjetnim hramom u Jeruzalemu, čije je razaranje Isus navijestio, ali da je Crkva kao duhovna građevina, odnosno kao otajstveno tijelo Kristovo nerazoriva i neuništiva, dokle god u njoj prebiva Duh Sveti u čijoj snazi je Isus Krist uskrsnuo od mrtvih kao pobjednik nad zlom i smrću, a vjernici po svetim sakramentima postaju dionicima njegove pobjede. Pozvao je nazočne da se u slavlju spomenutih obljetnica obnove u svom krsnom opredjeljenju za Boga i da svoja srca, duše i savjesti vjerno čuvaju kao posvećeni prostor za Božje milosno djelovanje.

Na svršetku misnog slavlja vikar Krpeljević izmolio je molitvu za Požešku biskupiju, a svi nazočni otpjevali su biskupijsko geslo »Krist danas i uvijeke, naša nada, aleluja!«. Slavlje je pjevanjem uzveličao Katedralni zbor pod ravnanjem Maria Večerića.