U Voćinu biskup krstio šesto dijete obitelji Gegić i peto dijete obitelji Tašić

Požeški biskup Antun Škvorčević posjetio je u nedjelju, 7. listopada župu Pohoda Blažene Djevice Marije u Voćinu i ondje u svetištu Gospe Voćinske predvodio misno slavlje tijekom kojeg  je krstio Luku, šesto dijete Viktora i Paline Gegić; Luciju, peto dijete Luke i Jasmine Tašić; Nikolu, treće dijete Roka i Nikoline Pešić, te Antu, drugo dijete Nikole i Martine Marinović. Na početku slavlja župnik Ivan Ereiz pozdravio je biskupa Antuna i zaželio mu dobrodošlicu a dvoje djece u narodnim nošnjama uručilo cvijeće. Zahvalivši na riječima dobrodošlice, biskup je rekao da nas spomendan kraljice Svete Krunice, koji danas slavimo, podsjeća kako se u povijesti Crkve i našega naroda dogodilo puno toga Božjega molitvom svete krunice i zagovorom Isusove Majke. Spomenuo je kako su posebna radost ovoga Gospina spomendana četiri obitelji koje su donijele svoju djecu na krštenje, te im je izrazio osjećaje poštovanja i zahvalnosti za služenje životu.

U homiliji biskup Antun je na temelju naviještene Božje riječi izložio Božji naum o braku. Usporedio je instituciju braka s izgradnjom neke građevine, ustvrdivši da je brak ustanova koja se gradi po Božjem projektu i po njegovu daru koji se zove ljubav. Rekao je da je ljubav u braku uzajamna darovanost muške i ženske osobe jedne drugoj, kojom izgrađuju najdublje međusobno zajedništvo iz kojeg se rađa novi život te oni bivaju slični Božjem trojstvenom biću. Na temelju Isusova razgovora s farizejima u današnjem evanđelju, biskup je naglasio važnost čvrstine braka. Kao što građevina, da bi mogla trajno opstati, mora biti čvrsto sagrađena, tako i brak mora biti čvrsto utemeljen na Božjem naumu, a ne na ljudskim uredbama. Nadovezujući se na Isusovu tvrdnju kako je odredba Mojsijevog zakona da muž može pisanim putem opustiti svoju ženu i oženiti se drugom, bila posljedica tvrdoće ljudskog srca, biskup je rekao da je to nutarnje stanje ljudskog duha u kojem nema ljubavi, te bračni drugovi nisu sposobni živjeti jedni za druge, ali da to nije u skladu s onim što je Bog zamislio na početku i da čovjek ne smije rastavljati ono što je Bog sastavio.

Govoreći o rastavi braka, biskup je rekao da se ona događa kad bračni drugovi poslušaju glas vlastite sebičnosti da više ne mogu živjeti onako kako je Bog naumio te pobjegnu jedno od drugoga. Drugim riječima, nastavio je biskup, do rastave braka dolazi onda kad bračni drugovi prestanu računati s Bogom i s njegovim darom ljubavi, i postanu žrtve svojih sebičnih nauma.  Potaknuo je nazočne supružnike, kad u njihovu braku ponestane ljubavi da ne pomisle odmah na rastavu, nego počnu moliti da im Bog daruje moć ljubavi koja će ih ponovno zbližiti i učvrstiti njihovo zajedništvo. Također ih je potaknuo da se odazovu pozivu pape Franje te u mjesecu listopadu mole svetu krunicu za Crkvu, ali i s nakanom da njihove bračne zajednice budu slika odnosa Krist i Crkve. Zamolio je Isusovu Majku neka se svojim zagovorom zauzima da imamo dobrih i vjernih obitelji koje su spremne žrtvovati se da bi u Hrvatskoj bilo života. Izrazio je radost i zahvalnost Bogu što ljudi u Voćinu, od kojih je većina doselila s Kosova iz letničkog i janjevačkog kraja, razumiju istinu o čovjeku, braku i obitelji polazeći od ljubavi kao Božjeg dara, u kojoj se žrtvuju i po kojoj izgrađuju svoje bračno i obiteljsko zajedništvo te primaju brojnu djecu.

Na koncu misnog slavlja biskup je rekao da ono što ljubav ostvari traje vječno. Roditeljima novokrštene djece je poručio da su oni Božji suradnici za vječni život, jer njihova djeca, plod njihove ljubavi, nisu stvorena samo za ovozemaljski život, nego i za Božju vječnost u koju ih je Isus Krist uključio po krštenju. Čestitao im je preporođenost njihove djece u sakramentu krštenja sa željom i molitvom da učine sve kako bi ona bila odgojena u vjeri, te rasla s Isusom Kristom i pod zaštitom njegove Majke. Zahvalio je svima nazočnima na sudjelovanju na misnom slavlju, osobito majkama i očevima s djecom, te ih potaknuo da i po sudjelovanju na svetoj misi uče svoju djecu kako ona pripadaju Bogu. Zahvalio je župniku Ivanu Ereizu za sve ono što zajedno sa svojim župljanima u početnim mjesecima svoje župničke službe nastoji ostvarivati u Voćinu. Podsjetio je nazočne da se sutra u Voćinu održava godišnje hodočašće zdravstvenih djelatnika te ih pozvao da im se pridruže na misnom slavlju.

Nakon svete mise biskup Antun se  susreo sa svim članovima obitelji novokrštene djece, podijelio djeci darove a roditeljima uručio novčani prilog.