Predsjednica Republike Hrvatske posjetila voćinsko svetište

U okviru programa obilaska Virovitičko-podravske županije, predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je Voćin, 12. listopada u pratnji potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića i župana Virovitičko-podravske županije Igora Androvića. Predsjednicu su u Voćinu dočekali načelnik općine Voćin Predrag Filić, pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić, voditelj Svetišta Gospe Voćinske Ivan Ereiz, brojni stanovnici Voćina i mnoštvo djece.

Susret je započeo odavanjem počasti na spomen obilježju nevinim žrtvama u Domovinskom ratu, a nastavio se u centru Voćina gdje su djeca iz vrtića i osnovne škole pripremila kratak kulturno-umjetnički program. Nakon programa, predsjednica Grabar-Kitarović kratko je pozdravila sve okupljene i podsjetila na brigu kojom Republika Hrvatska nastoji pratiti sva nastojanja oko dobrobiti svih stanovnika.

Pred kraj svoga posjeta, Predsjednica se uputila u Svetište Gospe Voćinske gdje joj je župnik i voditelj Svetišta ukratko predstavio povijest i kulturnu vrijednost Svetišta.