Vjeroučitelji Katedralnog arhiđakonata posjetili Dijecezanski muzej u Požegi

U okviru svoga redovitog stručnog usavršavanja vjeroučitelji osnovnih škola Katedralnog arhiđakonata svoj su susret u ponedjeljak 5. studenoga 2018. godine započeli posjetom Dijecezanskom muzeju. Posjet muzeju organiziran je u suradnji Katoličke osnovne škole, Katehetskog ureda i Županijskog stručnog vijeća vjeroučitelja osnovnih škola Katedralnog arhiđakonata.

Kroz razgledavanje muzeja vodio ih je profesor povijesti Tomislav Miličević. Vjeroučiteljima je predstavljena višestoljetna sakralna kulturna baština čiji su predmeti prikupljeni iz  župa Požeške biskupije. Ova vrijedna i dragocjena ostavština svjedoči o vjerskom životu i izričaju hrvatskog naroda na ovim prostorima u razdoblju od 15. do 21. stoljeća. Vjeroučitelji su pozvani da ponovno posjete muzej sa svojim vjeroučenicima, njegujući u njima interes za vrijednosti crkvene kulturne baštine rodnog zavičaja. Ponuđeno im je osim razgledavanja i organiziranje raznih poučnih i zanimljivih radionica za vjeroučenike.

Vjeroučitelji su nakon posjeta muzeju nastavili svoj stručni skup u Katoličkoj osnovnoj školi kroz koju ih je proveo ravnatelj prof. Frano Barišić.