Održana stručna županijska vijeća vjeroučitelja Požeške biskupije

Tijekom mjeseca listopada i studenoga održana su prva stručna županijska vijeća vjeroučitelja Požeške biskupije za tekuću školsku godinu. Stručna vijeća dio su obaveznog permanentnog usavršavanja vjeroučitelja koja se odvijaju pod okriljem Agencije za odgoj i obrazovanje te u suradnji s Katehetskim uredom pojedine biskupije. Za Posavski arhiđakonat stručno vijeće održano je 16. listopada u Osnovnoj školi Ante Starčevića u Rešetarima s voditeljicom Vesnom Hodak. Za Slavonsko-podravski arhiđakonat voditeljica Ljiljana Ivanković organizirala je vijeće 17. listopada u Osnovnoj školi Josipa Kozarca u Slatini. Vjeroučitelji Zapadno-slavonskog arhiđakonata vijeće su održali u Osnovnoj školi Vladimira Nazora u Daruvaru, s privremenom voditeljicom Suzanom Lipovac, umjesto dosadašnje Tihane Petković. Katedralni arhiđakonat, i voditeljica Ana-Marija Biršić Glibo, održali su stručno vijeće u Katoličkoj osnovnoj školi u Požegi 5. studenoga, a umjesto dosadašnjeg voditelja Stručnog vijeća vjeroučitelja srednjih škola Ivana Mikolića, vijeće za srednjoškolske vjeroučitelje vodila je Dragana Akšamović 7. studenoga u Srednjoj školi Pakrac.

Tema prvoga stručnog vijeća bila je „Primjena digitalne tehnologije u nastavi vjeronauka“. Predavanja i radionice su održali stručnjaci iz područja informatike, kao i vjeroučitelji i učitelji koji su se u nastavi profilirali kao vrsni poznavatelji različitih digitalnih alata primjenjivih u radu s djecom osnovnoškolske i srednjoškolske dobi. Osim radionica i predavanja, dodatni sadržaji kojima su vjeroučitelji Katedralnog arhiđakonata obogatili svoje znanje bila je i posjeta Dijecezanskom muzeju Požeške biskupije u Požegi.

U radu stručnih vijeća sudjelovao je i predstojnik Katehetskog ureda Robert Kupčak koji je iskoristio priliku u manjim radnim skupinama upoznati se s vjeroučiteljima te doznati pojedinosti o radu i funkcioniranju pojedinih vijeća.