Susret trajne formacije svećenika Zapadno-slavonskog arhiđakonata

U ponedjeljak, 19. studenoga, u prostorima Pastoralnog centra Župe Presvetoga Trojstva u Daruvaru, održan je susret trajne formacije svećenika Zapadno-slavonskog arhiđakonata. Na početku susreta, okupljenim svećenicima izrazio je dobrodošlicu arhiđakon Milan Vidaković, prenijevši im također pozdrave požeškog biskupa Antuna Škvorčevića. U uvodnoj riječi osvrnuo se na dnevni red susreta i druge događaje u Požeškoj biskupiji, napose na ovogodišnje premještaje svećenika u Pakračkom i Novljanskom dekanatu te poželio svima obilje Božjeg blagoslova u pastoralnom radu.

Potom su uslijedila izlaganja o novim crkvenim dokumentima. Apostolsku pobudnicu pape Franje »Gaudete et exsultate – Radujte se i kličite» predstavio je župni vikar u Župi sv. Luke Evanđelista u Novskoj Josip Prpić, a nakon njega je ravnatelj Katoličke osnovne škole u Novskoj Krunoslav Juraković ukratko predstavio dokument »Placuit Deo – Bogu se svidjelo», Pismo Kongregacije za nauk vjere biskupima Katoličke crkve o nekim aspektima kršćanskog spasenja.

U raspravi svećenici su se osvrnuli na određena pitanja koja su pokrenuli navedeni dokumenti a koja imaju značenje za pastoralno djelovanje.  U drugom dijelu susreta bila je riječ o aktualnim događanjima koja će se odvijati u ovoj pastoralnoj godini na razini biskupije te pojedinih dekanata.

Susret je završio molitvom u župnoj crkvi Presvetoga Trojstva.