Adventska ispovijed za srednjoškolce, studente i mlade

U organizaciji Povjerenstva za pastoral mladih i Pastoralnog centra, u utorak 18. prosinca, u požeškoj crkvi sv. Lovre održana je adventska ispovijed s pokorničkim bogoslužjem za srednjoškolce, studente i mlade u pripravi za svetkovinu Isusova rođenja. Slavlje sakramenta pomirenja okupilo je osobito srednjoškolce iz Đačkog doma u Požegi te studente s požeškog Veleučilišta.

Pokorničko bogoslužje predvodio je prefekt požeškog Kolegija i član spomenutog Povjerenstva Marijan Pavelić koji je nakon naviještene Božje riječi prisutnim mladima kroz kratak nagovor i ispit savjesti pomogao što temeljitije propitati se o vlastitim grijesima i propustima. Osvrnuvši se na evanđelje u kojem Ivanu Krstitelju dolaze grešnici njegova vremena sa željom da promijene svoj način života, prefekt Pavelić je rekao kako je i svako pristupanje svetoj ispovijedi korak k promjeni vlastitog života.

Potom je kroz pitanja u ispitu savjesti temeljena na odnosu prema Bogu, bližnjima i sebi samima prisutnima ukazao na konkretne trenutke i životne situacije u kojima je moguće pasti pod teretom grijeha. Po završetku pokorničkog bogoslužja mladi su pristupili pojedinačnoj ispovijedi.