Predbožićna priredba učenika Katoličke osnovne škole u Virovitici

U Gradskom kazalištu u Virovitici, 18. prosinca održan je predbožićni program učenika Katoličke osnovne škole u tom gradu. Uz roditelje i druge uzvanike na programu je bio i požeški biskup Antun Škvorčević, te Ivica Žuljević, predstojnik Ureda za Katoličke škole. Učenici, uz pomoć učiteljica i vjeroučitelja,  pripremili su bogat program koji se sastojao od pjesama u izvedbi školskog zbora, recitacija učenika prvog razreda i recitatorske skupine, plesne točke ritmičke skupine, te predstave koju je prikazala školska dramska skupina.

Kroz cjelokupni program učenici su oživjeli povijest slavlja Božića i poručili kako Božić nije tek neki običaj nego blagdan koji se slavi u obiteljima, donoseći uvijek poruku mira i ljubavi. Na kraju programa sve prisutne je pozdravio ravnatelj Mario Večerić, koji je učenicima i djelatnicima zahvalio na pripremljenom programu, a nazočnima na sudjelovanju.

Potom je biskup Antun uputio svoju riječ, upitavši učenike – kada je u Virovitici  Božić, te  odgovorio kako je Božić kad učenici Katoličke osnovne škole od prvog do četvrtog razreda ono što nose u svom srcu o Isusovu rođenju pretoče u glumu i pjesmu. Kazao je roditeljima kako sjaj u dječjim očima, vedrina njihovih lica, ono što je pokrenulo njihovo srce i progovorilo na ustima, svjedoči duboke dimenzije Božića, a to je Božji projekt o čovjeku u Isusu Kristu, koji u suradnji s katoličkom školom nastoje ostvarivati za svoju djecu. Zahvalio je ravnatelju i svim djelatnicima Katoličke osnovne škole u Virovitici što surađuju na ostvarenju tog projekta za dobro djece i njihovih obitelji te budućnost naše hrvatske domovine. Poželio je svima sretan Božić i blagoslovljenu novu godinu.