Biskup na božićnom primanju kod gradonačelnika u Novskoj

U prostorima Koncertne dvorane Glazbene škole u Novskoj, gradonačelnik Marin Piletić organizirao je 20. prosinca primanje prigodom Božića i Nove godine, na kojem je među drugim uzvanicima bio i požeški biskup Antun Škvorčević.

Na početku susreta sve je okupljene pozdravio predsjednik Gradskog vijeća Grada Novske Ivica Vulić, a potom je svoju čestitku izrekao gradonačelnik Piletić, prikazavši ukratko ovogodišnja dostignuća u gradu Novskoj, ističući, među ostalim, i važnost  Katoličke osnovne škole u Novskoj, za čije je osnivanje izrazio zahvalnost biskupu Antunu.

Prigodnu riječ uputio je i biskup Antun, spomenuvši da se pridružio ovom primanju zbog toga što se na neki način osjeća građaninom Novske po katoličkoj osnovnoj školi koju je osnovao prošle godine. Kazao je da ga uvijek impresioniraju evanđeoski prikazi Isusova rođenja i zbog toga što je ono pokrenulo anđele s neba, zvijezde iz svemira, pastire s njihovih polja, mudrace s istoka, i mnoge druge. Dodao je kako je krenula povorka iz Betlehema na čelu s Isusom, da su se u nju svrstali mnogi tijekom dvadeset stoljeća u uvjerenju kako se s novorođenim u Betlehemu može stići do cilja, za koji se on založio predavši sebe u smrt.   Istaknuo je kako se tom pokretu iz Betlehema po služenju Crkve pridružio i hrvatski narod tijekom svojih trinaest stoljeća. Osvrnuo se na projekte koje je grad Novska ostvarivao minule godine i dodao, kako je čovjek najvažniji Božji projekt koji je započeo u novorođenom Sinu Očevu u štalici te da je radostan što ga mnoge novljanske obitelji prihvaćaju za svoju djecu i mlade i da im u tom želi pomoći i Katolička osnovna škola u njihovu gradu. Ohrabrio je sve nazočne da se ne boje životnih poteškoća, nego da u Crkvi trajno ostvaruju duboku povezanost s Isusom Kristom, pobjednikom nad smrću. Poželio je svima sretan Božić i uspješnu 2019. godinu, napose gradskom poglavarstvu na čelu s gradonačelnikom Piletićem.

Učenici Glazbene škole svojom pjesmom su popratili program božićnog primanja.