Predbožićna priredba u Katoličkoj osnovnoj školi u Novskoj

U prostorima Katoličke osnovne škole u Novskoj, 20. prosinca održana je predbožićna  priredba koju su pripremili učenici škole u zajedništvu sa svojim učiteljicama. Uz obitelji i prijatelje učenika, svećenike Novaljanskog dekanata i druge goste, na priredbi je sudjelovao i osnivač Škole, požeški biskup Antun Škvorčević, u pratnji predstojnika Nacionalnog ureda za katoličke škole Ivice Žuljevića, te gradonačelnik Grada Novske Marin Piletić sa suradnicima.

U izvedenom programu, kroz recitaciju, pjesmu i glumu, učenici su podsjetili da središnji događaj slavlja Božića pripada rođenju osobe Isusa Krista čiji se dolazak na zemlju ostvario u ozračju Svete obitelji, kraljeva, pastira i anđela. U svom prikazu, učenici su uprizorili i žive jaslice koje nose poruku mira i ljubavi. Po završetku programa, sve je prisutne pozdravio ravnatelj Krunoslav Juraković, zahvalivši učenicima i djelatnicima Škole na pripremljenom programu.

Potom se okupljenima obratio i biskup Antun koji je djeci zahvalio što su svojom anđeoskom odjećom, s pahuljicama snijega na glavi,  zvijezdama u rukama pokraj nejakog djetešca u štalici progovorili o Božiću kao nježnosti u kojoj se ostvaruje ljepota Božje prisutnosti.  Poželio je roditeljima da se i u njihovu obiteljskom zajedništvu po Božjoj blizini ovog Božića dogodi puno nježnosti. Svima je čestitao Božić i novu godinu te zazvao na njih Božji blagoslov.

Nakon toga, uslijedilo je druženje uz prigodni domjenak u školi.