Preminuo nekadašnji požeško-slavonski župan Anto Bagarić

U Požegi je 18. prosinca umro gospodin Anto Bagarić. Tom prigodom požeški biskup Antun Škvorčević uputio je požeško-slavonskom županu Alojzu Tomaševiću sljedeću sažalnicu:

„Stigla je do mene tužna vijest da je iznenada preminuo gospodin Anto Bagarić, nekadašnji požeško-slavonski župan. Primite izraze moga dubokog kršćanskog suosjećanja.

Gospodin Anto Bagarić vršio je župansku službu u vrijeme utemeljenja Požeške biskupije te je s  radošću sudjelovao u njezinoj uspostavi i kao javni djelatnik u okviru svoje mjerodavnosti pružao  potporu oblikovanju njezinih ustanova. Zauzeo se među ostalim da svih šest županija na čijem se području prostire Požeška biskupija pridonesu u obnovi oronule zgrade požeške Kolegije, u koju je  smješteno biskupijsko sjedište.

Želio bih na svršetku zemaljskog puta gospodina Ante Bagarića zahvaliti mu za sve dobro koje je nastojao činiti u teškim vremenima kad se uspostavljala neovisna Hrvatska i branila njezina sloboda. Neka mu Bog, milosrdni sudac udijeli vječnu radost u zajedništvu svoga uskrslog Sina“, piše biskup Škvorčević.