Euharistijsko klanjanje mladih „ususret Božiću“

U predvečerje Četvrte nedjelje došašća, 22. prosinca, u požeškoj crkvi sv. Lovre u organizaciji Povjerenstva za pastoral mladih održano je euharistijsko klanjanje mladih „ususret Božiću“ u pripravi za svetkovinu Isusova rođenja.

Prije samog euharistijskog klanjanja Krunoslav Siroglavić, povjerenik za pastoral mladih učinio je kratak uvod u klanjanje osvrnuvši se na proslov Ivanovog evanđelja koje se čita u liturgiji svetkovine Božića, a koje Isusa, među ostalim, predstavlja kao Riječ koja je tijelom postala. Budući da je riječ naša svakodnevica kojom uspostavljamo odnos komunikacije s drugima, Bog pristupa čovjeku kao Riječ kako bi uspostavio komunikaciju s njime i kako bi mu progovorio na najizvrsniji i najprisniji način – u svome Sinu, ustvrdio je. Istaknuo je kako je u večerašnjem klanjanju važno otvoriti svoje srce kako bi imali dovoljno sluha i čuli tu Riječ te iznova obnovili svoju vjeru da Bog ulazi u naš svijet upravo po malenom djetetu kojega Ivan naziva i svjetlom svijeta, koje želi rastjerati sve naše ljudske tmine i obasuti nas iznutra svijetlom vjere.

Potom je uslijedilo izlaganje Presvetog Oltarskog Sakramenta pred kojim su mladi tijekom klanjanja izricali svoje molitve i nakane koje nose u srcima moleći, pjevajući i simbolično paleći malene svjećice. U klanjanju su uz mlade grada Požege i okolice, osobit udio svojom molitvom, pjevanjem i sviranjem dali članovi Biskupijskog benda i zbora mladih koji su u mjesecu rujnu sudjelovali u glazbeno-duhovnom programu mladih „Otvorite vrata Kristu“, a ovim su susretom pred euharistijskim Isusom htjeli obnoviti svoje zajedništvo i jedni drugima poželjeti blagoslovljenu svetkovinu Isusova rođenja.