Blagoslov Poduzetničkog inkubatora u Požegi

U sklopu proslave Dana Grada u požeškoj industrijskoj zoni požeški biskup Antun Škvorčević blagoslovio je novoizgrađeni poduzetnički inkubator. Na otvorenju i blagoslovu uz brojne sudionike sudjelovali su i ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić, izaslanik predsjednika Sabora i predsjednika Vlade, pomoćnik ministrice regionalnog razvoja i fondova EU Davor Huška, saborski zastupnik Franjo Lucić i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević. Poduzetnički inkubator su otvorili ministar Pavić i požeški gradonačelnik Darko Puljašić prerezavši vrpcu te su pozvali nazočne uzvanike u njegove prostore gdje je održan prigodni program.
Nakon govora gradonačelnika Puljašića i ministra Pavića, popraćenih glazbenim točkama uslijedio je čin blagoslova koji je predvodio biskup Antun. Naviješten je evanđeoski ulomak na koji se biskup nadovezao u kratkoj homiliji. Spomenuo je da jedna stara latinska definicija naziva čovjeka homo faber, proizvođač, radnik te se on identificira kao liječnik, učitelj, glazbenik, arhitekt te da u tom smislu Židovi Isusa nazivaju drvodjeljinim sinom. Istaknuo je da si čovjek radom pribavlja ono što mu je potrebno za život i potvrđuje svoju kreativnost, očituje sustvarateljsku moć po kojoj je sličan Bogu. Stoga ostati bez radnog mjesta nije samo pitanje čovjekove materijalne neimaštine, nego se tiče njegova identiteta. Izrazio je radost zbog otvorenja poduzetničkog inkubatora u kojem će osobito mladi ljudi moći očitovati vlastitu kreativnost i živjeti svoje ljudsko dostojanstvo, te pomoći društvu u njegovu napretku. Dodao je kako vjeruje da će u ovom inkubatoru rad služiti čovjeku a ne čovjek radu te je zazvao Božji blagoslov na sve koji će u njemu djelovati.
Na kraju je čestitao nazočnima Dan Grada te zahvalio svima koji su svojim doprinosom pomogli ostvarenje novoga poduzetničkog inkubatora.