Susret srednjoškolaca u Domu sv. Augustina u Velikoj

U organizaciji Povjerenstva za pastoral duhovnih zvanja 15. i 16. ožujka održan je dvodnevni susret za srednjoškolce u Domu sv. Augustina u Velikoj. Susret je vodio Marijan Pavelić, prefekt u požeškom Kolegiju i biskupijski povjerenik za pastoral duhovnih zvanja, a sudjelovali su mladići iz Župe Kraljice Svete Krunice iz Nove Gradiške, Župe sv. Leopolda Mandića iz Požege, Župe sv. Nikole Biskupa iz Pleternice i Župe Duha Svetoga iz Đulovca.

Budući je nakana susreta pomoći mladim ljudima u promišljanju o svom budućem zvanju, koje uključuje i mogući odabir svećeničkog poziva, cjelokupni program susreta bio je prožet katehezama koje su tematizirale vrline strpljivosti, opomene i jakosti kao one koje su poželjne za kvalitetan rast i sazrijevanje. Nakon svake kateheze sudionici su ispunjavali radni list u koji su upisivali osobne odluke o onome što će nastojati primijeniti u vlastitom životu, a potom su svoje znanje odmjerili u interaktivnim kvizovima. Srednjoškolci su također iskoristili mogućnosti veličkoga kraja pješačeći i razgledavajući prirodne ljepote Papuka i Staroga grada iz 13. stoljeća. Međusobno upoznavanje produbili su kroz druženja, sportske aktivnosti, društvene igre, ali i zajedničku molitvu i duhovne programe.

Središnji događaj susreta bilo je euharistijsko slavlje koje je u župnoj crkvi sv. Augustina predvodio povjerenik Pavelić, a u kojem su srednjoškolci aktivno sudjelovali kroz pripremu slavlja, čitanje i posluživanje. Nakon euharistijskog slavlja i zajedničke večere, provedena je anketa o susretu kako bi budući susreti svojim programom što više pomogli mladićima u traženju i odabiru životnoga puta.