Dan otvorenih vrata Katoličke osnovne škole u Novskoj

U popodnevnim satima prvoga dan proljeća, 21. ožujka, u prostorima Katoličke osnovne škole u Novskoj održan je Dan otvorenih vrata. Na taj se način Katolička škola nastojala još više otvoriti i približiti svim roditeljima i njihovim obiteljima te cjelokupnom društvu grada Novske i njezine okolice, kako bi svatko mogao pobliže upoznati njezin rad i djelovanje kroz svoj odgojno-obrazovni projekt.

Mnogobrojni posjetitelji, roditelji i djeca te drugi građani, njih više od dvije stotine, sudjelovali su u zanimljivom i zabavnom programu kojega su priredili učenici i djelatnici Škole, a koji se neprekidno odvijao kroz puna dva sata. Vođeni školskim „turističkim vodičima sv. Jurja“, obilazili su postaje smještene u pojedinim školskim prostorijama. Tako su se u „Knjižnici sv. Lovre“ mogli prisjetiti najdražih knjiga, poslušati poučne pjesme te dobiti članske iskaznice, a na „Glazbenom trgu sv. Cecilije“ uživati u glazbenim stihovima uličnih pjevača. Potom su, slijedeći školsku ulicu, dolazili do „Ateljea sv. Andrije“ gdje su ih dočekivali mali školski umjetnici s kojima su mogli izrađivati vlastita likovna djela. Daljnji obilazak nastavljao se pohodom „Kuhinji sv. Marte“ u kojoj su mali školskih kuhari i kuharice priređivali okrepu od raznih voćnih slastica, a sve je završavalo u „Restoranu slatkih okusa sv. Armanda“ u kojemu su svi bili posluženi raznim slasticama te tradicionalnim slanim proizvodima. U spomenutom se restoranu prikazivao i školski zabavni video kojega su za ovu prigodu snimili učenici i djelatnici Škole u suradnji s TV sekcijom Katoličke gimnazije u Požegi.

Na kraju događaja, organizirano je i izvlačenje nagradne igre za koju su vrijedne nagrade donirali Frizerski salon Glamur iz Novske, trgovina Offertissima poslovnice Novska te trgovina SMC iz Pleternice. Dan otvorenih vrata Škole svojim je dolaskom podržao i gradonačelnik Marin Piletić sa suradnicima.