Ministranti iz Slavonsko-podravskog arhiđakonata u požeškom Kolegiju

U nizu korizmenih susreta ministranata u subotu, 23. ožujka u požeškom Kolegiju okupili su se ministranti, učenici sedmih i osmih razreda iz župa Slavonsko-podravskog arhiđakonata – Župe sv. Petra Apostola, Bokšić; Župe sv. Luke Evanđelista, Lukač; Župe sv. Josipa, Slatina i Župe Pohoda BDM, Voćin. Program susreta vodio je Marijan Pavelić, prefekt u Kolegiju i biskupijski povjerenik za pastoral duhovnih zvanja uz pomoć učenika Kolegija. Nakon kratke kateheze, uvodnog susreta i međusobnog upoznavanja, ministrantima je predstavljen požeški Kolegij, povijest i nakana njegova osnutka te prikazan život u njemu.
Potom su se ministranti uputili u crkvu sv. Lovre gdje ih je primio požeški biskup Antun Škvorčević. Nakon što im je uputio pozdrav, ukratko ih je upoznao s poviješću i značenjem crkve sv. Lovre i zgrade Kolegije koja je s njom povezana, a u kojoj se nakon utemeljenja Požeške biskupije nalazi njezino sjedište – protumačivši im ulogu i važnost Crkve za ljude na ovim prostorima naše Domovine. Biskup je ministrantima zahvalio za njihovo služenje kod oltara, istaknuvši kako su time privilegirani, jer su u toj službi mnogi otkrili da ih Bog poziva da ga slijede u svećeničkom zvanju. Kazao je kako je Kolegij u Požegi osnovan zato da bi pomogao mladim ljudima provjeriti put na koji ih Bog poziva, naglasivši da su njegova vrata i njima otvorena. Biskup je na koncu zazvao na njih Božji blagoslov i zaželio ugodan boravak u Požegi.

Ministranti su zatim nastavili svoj program u kojem su pod vodstvom učenika Kolegija upoznali znamenitosti Grada, među kojima i požešku Katedralu te nakon zajedničkog objeda imali sportska natjecanja, različite društvene igre i kvizove. Svoj susret u Požegi zaključili su večernjom svetom misom u Katedrali.