Korizmena duhovna obnova djelatnika katoličkih škola u Virovitici

U petak, 29. ožujka u prostorima Katoličke klasične gimnazije u Virovitici održana je korizmena duhovna obnova za djelatnike katoličkih škola u Virovitici.
Duhovnu obnovu predvodio je pater Sebastijan Šujević, ravnatelj Isusovačke klasične gimnazije u Osijeku. U svojem izlaganju podsvijestio je važnost djelovanja Duha Svetoga u Isusovom životu prolazeći koracima njegova zemaljskog puta. Nasljedujući Krista svaka osoba je dijete Božje i kao takva treba računati na Božju pomoć jer naš Bog je Bog koji obilato daruje svoju djecu.
Nakon izlaganja slijedila je kratka stanka tijekom koje je bila prilika za međusobno razmjenjivanje određenih iskustva povezanih s temom. U drugom dijelu duhovne obnove slijedila je bliža priprema za ispovijed. Naglasivši važnost sakramenta ispovijedi predvoditelj je prisutnima skrenuo pozornost da se prilikom ispovijedi treba prisjetiti i svojih dobrih dijela koja nakon rješavanja onog lošeg koje nas opterećuje, rastu i bujaju te trebaju postati oslonac našeg daljnjeg rada i djelovanja kao djece Božje.
Po završetku duhovne obnove nastavnici su se uputili u župnu crkvu sv. Roka gdje su prisustvovali pobožnosti Križnog puta tijekom koje su imali priliku za sakrament ispovijedi. Večernju svetu misu, u koncelebraciji vlč. Marija Večerića, ravnatelja Katoličke osnovne škole i fra Vedrana Kosa, župnog vikara u virovitičkoj župi sv. Roka, predvodio je pater Sebastijan. U propovijedi je još jednom ohrabrio sve prisutne na njihovom korizmenom putu ističući važnost prisutnosti Ljubavi Božje u njihovoj svakodnevici koja mijenja čovjeka i čini ga svjetlom, putokazom svima koji se nalaze u njegovoj blizini.