Završnica Katoličke malonogometne lige Požeške biskupije

Nakon odigrana dva kola 8. prosinca 2018. i 2. ožujka 2019., u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc u Požegi u subotu, 6. travnja održana je završnica Katoličke malonogometne lige Požeške biskupije. U utakmicama završnice Lige sudjelovale su momčadi iz osam župa Biskupije: Župe sv. Barbare, Jakšić; Župe sv. Kuzme i Damjana, Kuzmica; Župe Blažene Djevice Marije, Nova Kapela; Župe sv. Emerika, Oriovac; Župe sv. Nikole Biskupa, Pleternica; Župe sv. Tome Apostola, Rajić; Župe sv. Augustina Biskupa, Velika i Župe Pohoda Blažene Djevice Marije, Voćin.

U utakmicama četvrtfinala, Nova Kapela je svladala Pleternicu, Oriovac je izgubio od Velike, Jakšić je bio bolji od Voćina, a Rajić je protiv Kuzmice prošao dalje nakon izvođenja kaznenih udaraca. U polufinalnim utakmicama Nova Kapela je slavila protiv Velike i plasirala se u finale, a Jakšić je ušao u finale pobijedivši Rajić. U utakmici za treće mjesto slavila je ekipa iz Velike, a u finalu je Nova Kapela izgubila utakmicu od Jakšića.

Po završetku odigranih utakmica završnice, sudionici Lige uputili su se u Dvoranu sv. Terezije Avilske gdje je, u sklopu susreta župnih animatora Požeške biskupije, požeški biskup Antun Škvorčević svim sudionicima Lige uručio priznanja za sudjelovanje u Katoličkoj malonogometnoj ligi Požeške biskupije 2018./19 godine, te prigodne nagrade momčadima koje su osvojile treće, odnosno drugo i prvo mjesto. Pobjednik ovogodišnje Katolike malonogometne lige Požeške biskupije je malonogometna momčad Župe sv. Barbare iz Jakšića. Drugo mjesto osvojila je malonogometna momčad Župe Blažene Djevice Marije iz Nove Kapele, dok je treće mjesto zauzela malonogometna momčad Župe sv. Augustina Biskupa iz Velike. Jednako tako nagrada za najboljega strijelca Lige uručena je Ivanu Prskalu iz Župe sv. Emerika u Oriovcu sa postignutih deset golova, a nagrada za najboljeg golmana Matku Kovačeviću iz Župe sv. Barbare iz Jakšića, koji je primio sedam golova, najmanje na cijelom natjecanju.

Pobjednička momčad Župe sv. Barbare iz Jakšića predstavljat će Požešku biskupiju na nacionalnoj završnici Katoličke malonogometne lige koja će se održati u Varaždinskoj biskupiji od 13. do 16. lipnja ove godine.