Biskup predvodio slavlje u crkvi sv. Lovre u Požegi

Na petu korizmenu nedjelju, 7. travnja biskup Antun Škvorčević predvodio je euharistijsko slavlje u požeškoj crkvi sv. Lovre u zajedništvu sa Želimirom Žuljevićem, rektorom navedene crkve, i Ivanom Popićem, kancelarom Biskupskog ordinarijata u Požegi. Pozdravljajući nazočne vjernike biskup je rekao da nas ove nedjelje, koja se od davnine pučki naziva «gluhom nedjeljom», i na koju se po drevnom običaju u crkvama zastiru križevi i slike, Crkva želi podsjeti kako je u Isusovo doba bilo ljudi koji nisu ni čuli ni vidjeli istinu koju je on naviještao i ostvarivao. Pozvao je nazočne neka ne dopuste da im srca u ovo korizmeno vrijeme ostanu gluha i slijepa.

U homiliji biskup je podsjetio kako pobjedu u Sinskoj alci i drugim sportovima nazivamo pogodcima «u sridu» te im se radujemo, ali da je pravi pogodak «u sridu» ono što je Isus ostvario s obzirom na grijeh i smrt o čemu svjedoči i današnje evanđelje kad je ženu preljubnicu spasio od kamenovanja po zakonu odmazde. Protumačio je kako Isus osuđuje zlo, ali ne osuđuje grješnika, nego ga milosrđem i praštanjem liječi i uspostavlja u dostojanstvu Božjeg stvorenja.  Podsjetio je da će se Požeška biskupija na „žalosni petak“ idućega tjedna, na Dan obnove čišćenja povijesnog pamćenja i spomena mučenika u navedenom Isusovom duhu spomenuti svih žrtava zločina počinjenih nad nedužnim ljudima tijekom 20. stoljeća i osuditi zločine te moliti da Bog i žrtve i zločince svojim milosrđem uvede u puninu života.

Na svršetku misnog slavlja biskup je poželio nazočnima da im tjedan koji započinje bude ispunjen sabranošću srca, koje ne dopušta zlu da ga pobijedi, nego je Isusovom pomoću jače od zla, i da u tom raspoloženju proslave Nedjelju Muke Gospodnje i Sveto trodnevlje.