Sveti tjedan i Vazmeno trodnevlje u Požegi

82

Korizmena ispovijed za požeške srednjoškolce, studente i mlade [16. travnja 2019.]

U neposrednoj pripravi za vazmeno trodnevlje i godišnju svetkovinu Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj crkvi sv. Lovre u utorak, 16. travnja biti će organizirano slavlje sakramenta Pomirenja kojemu će prethoditi pokorničko bogoslužje sa ispitom savjesti s početkom u 19,30 sati.
Dobrodošli su svi mladi, kao i svi oni koji žele pomireni s Bogom i ljudima s mirom u srcu dočekati Uskrs.

Predstavljanje biskupove uskrsne poruke i susret s predstavnicima medija [16. travnja 2019.]

Požeški biskup msgr. Antun Škvorčević predstavit će svoju Uskrsnu poruku u utorak, 16. travnja 2019., u dvorani bl. Alojzija Stepinca Biskupskog doma u Požegi, s početkom u 11 sati na susretu s djelatnicima javnih medija..

Lamentacije u požeškoj Katedrali [17. travnja 2019.]

U srijedu, 17. travnja u Katedrali svete Terezije Avilske s početkom u 19,00 sati održat će se Glazbeno-molitveni program “Lamentacije”. Nastupit će Katedralni zbor pod vodstvom Maria Večerića. Na programu će biti djela skladatelja: fra I. Glibotić, G. Crocce, T. L. de Vitoria, J. G. Rheinberger, J. S. Bach, Gregorijanski koral.

Misa posvete ulja u požeškoj Katedrali [18. travnja 2019.]

Požeški biskup msgr. Antun Škvorčević predvodit će na Veliki četvrtak, 18. travnja u 10 sati u požeškoj Katedrali Misu posvete ulja u zajedništvu sa svećenicima Požeške biskupije. Na misi će sudjelovati ovogodišnji kandidati za sakrament potvrde iz župa Katedralnog arhiđakonata.

Misa večere Gospodnje u požeškoj Katedrali [18. travnja 2019.]

Na Veliki četvrtak, 18. travnja, u 19 sati požeški biskup msgr. Antun Škvorčević predvodit će Misu Večere Gospodnje te obred pranja nogu u požeškoj Katedrali.

Križni put na požeškoj Kalvariji [19. travnja 2019.]

Na Veliki petak, 19. travnja održat će se tradicionalni Križni put na požeškoj Kalvariji. Pobožnost će od 9 sati predvoditi požeški biskup msgr. Antun Škvorčević.

Obredi Muke Gospodnje u požeškoj Katedrali [19. travnja 2019.]

Požeški biskup msgr. Antun Škvorčević predvodit će na Veliki petak, 19. travnja u požeškoj Katedrali obrede Muke Gospodnje s početkom u 18 sati.

Vazmeno bdjenje u požeškoj Katedrali [20. travnja 2019.]

Na Veliku subotu, 20. travnja, požeški biskup msgr. Antun Škvorčević predvodit će svečano Vazmeno bdijenje u 20 sati u požeškoj Katedrali.