Biskupov preduskrsni susret s medijskim djelatnicima

Požeški biskup Antun Škvorčević, 16. travnja u Dvorani Bl. Alojzija Stepinca Biskupskog doma u Požegi susreo se s djelatnicima u javnim medijima, i tom prigodom im predstavio svoju uskrsnu Poruku U pozdravu je istaknuo kako smo svjedoci buđenja prirode koja na poseban način svjedoči Božju ljepotu stvaranja, a Uskrs koji nam se približava poziva nas da se svratimo u svoje dubine i otkrijemo ljepotu vlastite stvorenosti na Božju sliku i preobraženu snagom Isusova uskrsnuća. Spomenuo je kako su mu poznate brojne ljudske tegobe, među njima i one djelatnika društvenih medija te ih je pozvao da u crnilu svakodnevice ne dopuste da ih zahvati tama, nemoć i slabost. Poželio je da ih Uskrsli Isus Krist zagrli svojom moću jačom od smrti kako bi bili pobjednici. Uslijedilo je predstavljanje biskupove Uskrsne poruke pod naslovom »Ustani, uzmi nosiljku i pođi kući!« (Mt 9, 6).
Na zamolbu novinara, kao i prijašnjih godina biskup je potom uputio i čestitku iseljenim Hrvatima rekavši: »Poštovani i dragi hrvati u inozemstvu, braćo i sestre! Zajedno s vama radujem se što su se putem suvremenih komunikacijskih sredstava: zrakoplova, interneta i drugih digitalnih naprava smanjile razdaljine između vas i domovine, vaše obitelji i rodbine. Ali još više se radujem što je Isus svojim uskrsnućem dokinuo razdaljinu između Boga i čovjeka, neba i zemlje, života i smrti te ostao prisutan s nama na našem putu sve do svršetka svijeta, kako je sam rekao. Stoga Vam od srca čestitam Uskrs, uz molitvu da vas Pobjednik nad smrću prati u svakodnevnom životu, te u trenutcima poteškoća, nerazumijevanja, osamljenosti, neuspjeha i svakovrsnih drugih nevolja ne budete prepušteni svojim nemoćima, nego ispunjeni njegovom ljubavlju jačom od smrti. Želim vam osobno i u obitelji puno radosti, svjetla i mira uskrslog Gospodina! Uz srdačan pozdrav iz hrvatske domovine«, zaključio je biskup.
U neformalnom razgovoru koji je uslijedio biskup se zadržao s novinarima na prigodnom domjenku, zahvalio im za njihovo služenje i zanimao se za njihove životne situacije te im osobno čestitao Uskrs darujući im knjigu pape Franje «Zdravo Marijo».