Zbor Katoličke osnovne škole u Požegi okitio se zlatom na Državnoj smotri

Zbor mlađeg uzrasta Katoličke osnovne škole u Požegi nastupio je u utorak, 7. svibnja na 62. glazbenim svečanostima hrvatske mladeži u varaždinskom Hrvatskom narodnom kazalištu. Koliko je genijalno Zbor otpjevao svoj repertoar, najbolje govori činjenica da je u srijedu, 8. ožujka, prof. Ljuba Šolić, dirigentica i voditeljica Zbora, na svečanom proglašenju najboljih primila ZLATNU PLAKETU te je tako Zbor proglašen najboljim.

Na ovogodišnjim Glazbenim svečanostima hrvatske mladeži koje su ujedno i državna smotra zborova, nastupilo je ove godine preko 1500 učenika raspoređenih u 42 zbora koja su se natjecala u 5 kategorija. Najviše zborova bilo je upravo u A kategoriji u kojoj se predstavio i naš zlatni zbor, ukupno 17 zborova, pa je uspjeh tim još i veći.
Repertoar za koji je Zbor mlađeg uzrasta dobio najsjajnije odličje, uz dirigentsku palicu prof. Ljube Šolić i klavirsku pratnju Filipa Petrovića, bio je sljedeći: “Slavimo te” (I. Pern), “Ave Regina Caelorum” (G. Guiraud), “Oj slaviću” (obr. Lj. Stipišić) te zadana skladba “Vlak” (J. Ostojić).