Biskup čestitao Muslimanima Ramazanski bajram

Predsjednik Vijeća HBK za ekumenizam i dijalog, požeški biskup Antun Škvorčević uputio je prigodom Ramazanskog bajrama čestitku dr. Azizu ef. Hasanoviću, predsjedniku Mešihata islamske zajednice u Hrvatskoj. Biskup u čestitci kaže:
„Od srca čestitam Ramazanski bajram Vama, Vašim cijenjenim suradnicima i svim članovima Islamske zajednice u Hrvatskoj. Radujem se s Vama što su post, molitva i milostinja kod islamskih vjernika tijekom mjeseca Ramazana oživjeli i osnažili plemenitost u odnosu prema Bogu i bližnjemu te duhovno obogatili hrvatsko društvo. Neka Svemogući udijeli snagu i trajnost dobru po kojem jedni druge prepoznajemo kao braću i sestre, te „da podržavamo vrijednosti uzajamnog razumijevanja, ljudskog bratstva i skladnog suživota i ponovno uspostavimo mudrost, pravdu i ljubav«, kako nas poziva Deklaracija o ljudskom bratstvu za mir u svijetu i zajednički suživot, koju je u Abu Dhabiju, 4. veljače 2019. potpisao papa Franjo i Veliki Imam Al-Azhare Ahmed Al-Tayyb.
I ovom prigodom zahvaljujem Vam za sudjelovanje na molitvenom susretu u Jasenovcu prigodom Jom Hašoa, kojim smo uputili snažnu poruku praštanja i pomirenja te na najbolji način iskazali poštovanje prema nedužnim žrtvama“, piše biskup Škvorčević.
Pored toga biskup je dostavio dr. Hasanoviću Poruku za mjesec Ramazan i ̒ Id al-Fitr 1440 h. / 2019 a. d. u hrvatskom prijevodu, koju je islamskim vjernicima uputilo Papinsko vijeća za međureligijski dijalog.