Biskup posjetio obitelj preminulog Antuna Liseca

Nakon kratke i teške bolesti, 1. lipnja 2019. godine okrijepljen svetim sakramentima, preminuo je u 62. godini života dr. Antun Lisec, snažni borac za zaštitu života nerođene djece. Na vječni počinak ispratio ga je 3. lipnja na groblju u Kaptolu nedaleko Požege župnik Mario Rašić zajedno s još desetak svećenika i brojnih vjernika. Požeški biskup Antun Škvorčević uputio je supruzi Bosiljki sljedeću sažalnicu:
„Besmrtni Kralj vjekova, kojemu sve živi pozvao je Vašeg cijenjenog supruga, dr. Antuna iz ovoga svijeta u vječnost. U trenutku zemaljskog oproštaja s voljenim suprugom, ocem, sinom, bratom, prijateljem izražavam svoje duboko kršćansko suosjećanje Vama, djeci Jacinti, Ani i Klari, njegovoj majci Jeleni-Zlati, braći Valentinu, Vinku i Anđelku, sestrama Marijani i Jelici te svima drugima koji za njim tuguju.
Želio bih zajedno s Vama zahvaliti Bogu za dar Antunova života. Bio je uzor vjernika laika koji je vjerodostojno živio i svjedočio svoju pripadnost Isusu Kristu i njegovoj Crkvi te javno svjedočio evanđeoske vrijednosti. S velikom je zauzetošću i žarom sve svoje snage uložio u obranu ljudskog života od njegova naravnog začeća do prirodne smrti, rado organizirao susrete – od Hrvatske i susjednih zemalja do Ukrajine i Rusije – na kojima je dokazivao nepovredivost ljudskog života i dostojanstvo žene i majke u njezinu opredjeljenju za porod.
Neka Svemogući Bog plemenitom pokojniku udijeli dioništvo u punini života za koji se ovdje na zemlji zauzimao, te vječnu radost u slavi svoga uskrslog Sina, a Vama i svima koji za njim tuguju neka udijeli utjehu Duha Svetoga, u nadi susreta s njime u vječnosti.“
Biskup Škvorčević u pratnji kancelara Ivana Popića posjetio je 4. lipnja obitelj preminulog dr. Liseca u Kaptolu, izrazio je potporu supruzi Bosiljki te djeci Jacinti, Ani i Klari, ohrabrio ih na daljnjem životnom putu, te pružio utjehu vjere.