Biskupijski kamp za mlade

Biskupijski kamp za mlade u organizaciji Povjerenstva Požeške biskupije za pastoral mladih održat će se od nedjelje 21. do subote 27. srpnja 2019. godine u blizini Velike, na lokaciji «Duboka» u Parku prirode Papuk. Na poticaj dijecezanskog biskupa, a prema iskustvu kampova u organizaciji SKAC-a i MAGIS-a iz Zagreba, biskupijski kamp za mlade želi na još jednoj lokaciji u prirodi u Slavoniji ponuditi mladima iskustvo drugačijeg i sadržajno ispunjenog druženja u prirodi i zajedništvu tragajući za Božjom blizinom i osluškujući poticaje njegova Duha.

Kamp se temelji na tri važna elementa: molitva, rad i zabava koji određuju cjelokupni dnevni red kampa u kojem su s mladima stalno prisutni svećenici, animatori (voditelji pojedine skupine mladih) kao i ostalo osoblje kampa. Kroz svetu misu i molitvu mladi se čovjek otvara Bogu kao stvarnosti koja ga nadilazi, a s kojom se na poseban način može susresti u kampu nesmetan od buke, elektronskih uređaja, društvenih mreža i sličnih sredstava kojima je svakodnevno okružen. Kroz rad stječe svijest o pripadnosti zajednici u kojoj se nalazi, kao i odgovornost pred izazovima koji ga čekaju kroz život dok mu zabava, zajedništvo i zdravi humor pomažu u sazrijevanju i cjelovitosti vlastite osobnosti.
Tema ovogodišnjeg prvog biskupijskog kampa za mlade na koju će se oslanjati sav duhovni program kampa je „Učitelju, gdje stanuješ?“, a nadovezuje se na ovogodišnji biskupijski križni put mladih. Za sudjelovanje u kampu mogu se prijaviti mladi od 15 (završen prvi razred srednje škole) do 30 godina ispunjavanjem obrasca za prijavu (u nastavku) sa svim potrebnim podacima te plaćanjem kotizacije u iznosu od 300,00 kuna na žiro račun Požeške biskupije pri PBZ-u (IBAN HR7723400091110089832) s naznakom „Ime i prezime – kotizacija – biskupijski kamp za mlade“.

Prijave za sudjelovanje u kampu traju do 10. srpnja. Nakon prijave i uplate kotizacije, svaki sudionik kampa će e-mailom primiti detaljne informacije vezane uz pojedinosti kampa, a osobama mlađim od 18 godina bit će poslan i obrazac o suglasnosti roditelja za sudjelovanje u kampu te korištenju osobnih podataka.