Završna priredba učenika Katoličke osnovne škole u Novskoj

Uoči završetka nastavne godine, u četvrtak, 6. lipnja, ispred glavnog ulaza u Sportsku dvoranu u Novskoj, održana je završna priredba učenika Katoličke osnovne škole u Novskoj. Uz obitelji i prijatelje učenika, svećenike Novljanskog dekanata, ravnatelje katoličkih osnovnih i srednjih škola, ravnateljice škola i vrtića u gradu Novskoj i druge goste, na priredbi je sudjelovao i požeški biskup Antun Škvorčević, u pratnji predstojnika Nacionalnog ureda za katoličke škole Ivice Žuljevića te gradonačelnik Grada Novske Marin Piletić sa svojim suradnicima.

Na početku je priredbe sve prisutne pozdravila vjeroučiteljica Katarina Podkulabović zaželjevši svima da se ugodno osjećaju, sudjelujući u pripremljenom programu učenika i učiteljica Škole. Program  je bio ispunjen pjesmama, recitacijama, plesom te središnjim igrokazom „Drvenjaci“ kojim su učenici podsjetili da je svaki čovjek stvoren od Boga kao jedinstvena i neponovljiva osoba koja je osposobljena primati i darivati ljubav. U programu je, s instrumentalnom izvedbom, nastupio i učenik Glazbene škole u Novskoj Marko Berić. Po završetku, sve je prisutne pozdravio ravnatelj Krunoslav Juraković, zahvalivši učenicima i djelatnicima Škole na pripremljenom programu. Progovorio je i o određenim aktivnostima i provedenim projektima kojima se Škola nastojala što više otvoriti obiteljima i svim građanima grada Novske.

Potom se učenicima obratio i biskup Antun, zahvalivši im za prikazani program. U razgovoru s njima podsjetio ih je da rastu tjelesno i postaju visoki ljudi, a da po roditeljskoj, učiteljskoj a napose po Božjoj ljubavi postaju veliki i plemeniti ljudi. Pozvao ih je neka se u nadolazećim ljetnim praznicima odmore, ali da ne zaborave na školu. Na kraju je zahvalio svim djelatnicima Škole za trud i napor koji ulažu u odgoju i obrazovanju mladih te je na sve prisutne zazvao Božji blagoslov.

Susret je završen prigodnim druženjem u prostorima Centra za mlade Novska.