Održana nacionalna završnica Katoličke malonogometne lige

Od 13. do 16. lipnja održana je 16. nacionalna završnica Katoličke malonogometne lige u kojoj je sudjelovalo 16 momčadi iz 15 nad/biskupija iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Ovogodišnji domaćin završnice KMNL-a bila je Varaždinska biskupija. Požešku biskupiju predstavljala je malonogometna momčad iz Župe sv. Barbare u Jakšiću koje je pobjednik ovogodišnje biskupijske Katoličke malonogometne lige.

Nacionalna završnica započela je 13. lipnja svečanim otvorenjem, uz molitveni program i predstavljanje sudionika, u dvorani Pastoralnog centra Varaždinske biskupije, a potom je nastavljena idućega dana razigravanjem po skupinama u četiri grada: Koprivnici, Ludbregu, Čakovcu i Varaždinu. Istoga dana, nakon odigranih utakmica, sve momčadi sudjelovale su u prigodnom duhovnom programu u Svetištu Predragocjene Krvi Kristove u Ludbregu. U subotu, 15. lipnja, u varaždinskoj Areni odigrana je finalna utakmica u kojoj je momčad iz Župe Svetog Ilije u Stolcu (Trebinjsko-mrkanska biskupija) pobijedila momčad Župe Uznesenja BDM u Kreševu (Vrhbosanska nadbiskupija) rezultatom 2:0 te na taj način izborila pobjedu Katoličke malonogometne lige na nacionalnoj razini. Momčad Župe sv. Barbare u Jakšiću osvojila je treće mjesto u skupini B s osvojena 4 boda.

Liga je završena u nedjelju, na svetkovinu Presvetog Trojstva, 16. lipnja, euharistijskim slavljem koje je u Varaždinskoj katedrali, u zajedništvu sa svim sudionicima nacionalne završnice KMNL-a, predvodio varaždinski biskup Josip Mrzljak.