Petrovski koncert u Starom gradu u Kaptolu

U organizaciji Stolnog Kaptola sv. Petra u Požegi i Općine Kaptol u predvečerje svetkovine apostolskih prvaka sv. Petra i Pavla, 28. lipnja u crkvi sv. Jurja koja se nalazi u sklopu srednjovjekovnoga Staroga grada u Kaptolu održan je koncert klasične glazbe pod nazivom «Tu es Petrus». Pred brojnim slušateljima, među kojima su bili prepošt požeškoga Stolnog Kaptola Ivica Žuljević, načelnik Općine Kaptol Mile Pavičić, mjesni župnik Mario Rašić, kanonici i drugi svećenici, nastupili su Zbor mladih požeških glazbenika i Komorni orkestar s orguljašem Ivanom Šćepanovićem, a pod dirigentskom palicom Josipa Prajza.
Izvedena su slijedeća djela: Kanon u D duru Johanna Pachelbela; Poglavara vrhovnoga Albe Vidakovića; O sacrum convivium i Jubilate Deo Domenica Bartoluccija; Sva si lijepa, o Marijo Kamila Kolba; Adagio za gudače, op. II Samuela Barbera; Ave verum corpus W. A. Mozarta; Tu es Petrus Franza Liszta; Isus Krist, Anđelka Klobučara. Uz to praizvedene su tri skladbe mladih glazbenika: Ave Maria Antona Ećimovića; Agnus Dei Tina Tonkovića i Kamen koji odbaciše graditelji Josipa Prajza. Oduševljena publika, koja je ispunila drevnu crkvu sv. Jurja čija obnova je u tijeku, dugotrajnim pljeskom nagradila je izvođače ovog jedinstvenog koncerta. U Komornom orkestru violine su svirale: Teodora Sucala Matei, Lana Adamović, Margareta Ugrin, Ivana Miličić, Silvija Hrženjak, Ana Galić, Krešimir Ivančić i Vilim Škrebblin. Viole pak svirale su: Ileana Sucala Matei, Veronika Braženac i Tena Micevski. Željko Štrbac i Oliver Đorđević svirali su violončela, a Igor Crnek kontrabas.
Na svršetku koncerta prepošt Ivica Žuljević zahvalio je mladim glazbenicama i glazbenicima što su svojim sviranjem i pjevanjem oživjeli Stari grad u Kaptolu, a nazočnim slušateljima što su svojim dolaskom iskazali potporu naastojanjima oko obnove ovoga drevnog srednjovjekovna zdanja. Vjernicima kaptolačke župe na čelu s gospodinom župnikom čestitao je svetkovinu zaštitnika Župe, a gospodinu načelniku Dan Općine.