22. obljetnica osnutka Požeške biskupije i imenovanja njezina prvog biskupa

U petak, 5. srpnja 2019. godine spominjemo se 22. obljetnice utemeljenja Požeške biskupije i imenovanja msgr. dr. Antuna Škvorčevića za njezina prvog biskupa. Zahvalno euharistijsko slavlje toga dana u 18.30 sati u požeškoj Katedrali predvodit će biskup Antun.

Navedenog dana u župama grada Požege neće biti večernjih svetih misa, kako bi svećenici i vjernici mogli sudjelovati na spomenutom slavlju u Katedrali. Uz svećenike Grada Požege na slavlje su pozvani kanonici i arhiđakoni te svećenici iz Katedralnog arhiđakonata, kao i svi drugi svećenici, dijecezanski i redovnički koji su u mogućnosti.

U nedjelju, 7. srpnja 2019. godine na svetim misama u župama Požeške biskupije župnici će podsjetiti vjernike na značenje Požeške mjesne Crkve u kojoj ostvaruju svoju pripadnost jednoj, svetoj katoličkoj i apostolskoj Crkvi na čelu s rimskim biskupom, nasljednikom sv. Petra. Na misnim slavljima toga dana osobito će zahvaliti Bogu i sv. Ivanu Pavlu II., utemeljitelju Požeške biskupije za sve milosti primljene po služenju Požeškemjesne Crkve, a u Molitvu vjernih uključiti nakanu za Požešku Biskupiju i njezina biskupa Antuna.