Biskup primio djecu i mlade iz virovitičke župe sv. Leopolda Mandića

U petak, 5. srpnja na 22. obljetnicu utemeljenja Požeške biskupije i imenovanja njezina prvog biskupa četrdesetak djece i mladi Župe sv. Leopolda Mandića iz Virovitice pod vodstvom župnika Ivice Šoha, u okviru svog ljetnog župnog oratorija posjetili su grad Požegu, sjedište Požeške biskupije.
U crkvi sv. Lovre primio ih je požeški biskup Antun Škvorčević. Nakon što im je uputio riječi dobrodošlice, ukratko ih je upoznao s poviješću i značenjem crkve sv. Lovre i zgrade Kolegije koja je s njom povezana, a u kojoj se nakon utemeljenja Požeške biskupije nalazi njezino sjedište. Protumačio im je ulogu Crkve za ljude na ovim prostorima naše Domovine. Biskup im je predstavio povijesne i kulturne posebnosti starodrevne crkve sv. Lovre, te je pojasnio zašto je sv. Lovro proglašen prvim zaštitnikom Požeške biskupije a bl. Alojzije Stepinac drugim. Među ostalim je još kazao da gotovo osam stoljeća zidina crkve svjedoči o osam stoljeća duša koje su u ovom sakralnom zdanju uzdizale dušu Bogu i duhovno se izgrađivale, te kad danas vjernici poput nazočne djece i mladih iz Virovitice u njoj mole, na svoj način se sjedinjuju s tom poviješću.
Potom su u kratkom razgovoru djeca i mladi biskupu postavili pitanja vezana uz crkvu sv. Lovre i njezinu povijest, a zaključili su posjet molitvom i blagoslovom koji im je biskup udijelio. Župnik Šoh zahvalio je biskupu za pažnju koju im je iskazao ovim susretom, kazavši kako su djeca i mladi putujući u autobusu molili deseticu krunice za Biskupiju i njezina prvog biskupa te kako će to i nadalje nastaviti činiti. Biskup je zahvalio djeci za molitvenu potporu a animatorima za njihovo služenje mladima po oratorijskom programu te ih je ohrabrio u nastojanju oko ljetnog zajedništva u njihovoj župi.
Mladi hodočasnici su potom posjetili požešku Katedralu, Dijecezanski muzej, sestre klarise i Župu sv. Leopolda Mandića.