Imenovan novi varaždinski biskup

Sveta Stolica objavila je 1. kolovoza 2019. da je papa Franjo dosadašnjeg rektora Hrvatskoga papinskog zavoda sv. Jeronima u Rimu msgr. Božu Radoša imenovao novim varaždinskim biskupom. Požeški biskup Antun Škvorčević uputio mu je tom prigodom sljedeću čestitku:
„Obradovala me vijest da Vas je papa Franjo imenovao za varaždinskog dijecezanskog biskupa. Od srca Vam čestitam na povjerenju koje Vam je iskazao Sveti Otac, pridruživši Vas zboru apostolskih nasljednika u Hrvatskoj. Postavljeni ste za pastira varaždinske mjesne Crkve, utemeljene prije 22 godine, istoga dana s Požeškom biskupijom, te se radujem našoj susjedskoj pastoralnoj suradnji i zajedničkim nastojanjima u Hrvatskoj biskupskoj konferenciji. Znakovito je da ste kao đakovačko-osječki svećenik imenovani za varaždinskog biskupa o stotoj obljetnici rođenja marnog đakovačkog i srijemskog pastira msgr. Ćirila Kosa, koji je ugledao svjetlo dana na području današnje Varaždinske biskupije. Vjerujem da će on iz vječnosti pratiti Vaše biskupsko poslanje u njegovoj rodnoj Biskupiji.
Molim da Svemogući Bog po zagovoru Presvete Bogorodice, Majke Crkve, izlije svoj obilan blagoslov na Vaše pastirsko služenje te ono urodi mnogim dobrim plodovima.
Uz izraze bratskog poštovanja i odanosti, srdačno Vas u Gospodinu pozdravljam“, piše biskup Škvorčević.