Otvorite vrata Kristu 2019.

U organizaciji Požeške biskupije i njezina Povjerenstva za pastoral mladih, u subotu, 21. rujna 2019. godine održat će se u Požegi glazbeno-duhovni program „Otvorite vrata Kristu 2019“, u sklopu Biskupijskog dana mladih koji se toga dana održava u Požegi. Ove godine program se održava po treći puta, a jedan je od plodova Trećeg Biskupijskog euharistijskog kongresa održanog u Požegi 2017. godine.

I ove godine svoje posebno mjesto u spomenutom glazbeno-duhovnom programu odnosno koncertu duhovne glazbe imaju mladi okupljeni u Biskupijski zbor mladih koji će pjevati zajedno s izvođačima. U programu će nastupiti brojni poznati izvođači hrvatske glazbene scene, od kojih izdvajamo fra Marina Karačića, Hannu Pölhe, Mariju Husar, Rafaela Dropulića Rafu, Vanessu Mioč i sestre Halužan, Stjepana Lacha te domaćeg izvođača Marka Marića. Cijeli koncert na instrumentima prate glazbenici duhovnog benda ” Srce Isusovo ” Molitvena zajednica iz Zagreba: Mario Klarić (bubnjevi), Andrej Grozdanov (el. gitara), Marijo Bilić (bas gitara) i Stjepan Habunek (klavijatura). Spomenuti glazbeno-duhovni program, među ostalim, želi biti iskaz zahvalnosti Bogu na daru utemeljenja Požeške biskupije te promicati među mladima kult svetoga pape Ivana Pavla II., utemeljitelja Požeške biskupije.

Za razliku od prošle godine, kada je koncert bio održan na Trgu Svete Terezije u Požegi, ove godine će se održati u Športskoj dvorani „Tomislav Pirc“ u Požegi, s početkom u 20 sati. Nakon glazbenog programa, kao vrhunac večeri uslijedit će euharistijsko klanjanje u požeškoj Katedrali. Pripremu programa koordinira Pastoralni centar Požeške biskupije, a u organizaciju su uključeni mladi svećenici, vjeroučitelji, animatori i brojni drugi volonteri i dobročinitelji.