Biskupijski dan u Požegi

U subotu, 21. rujna 2019. u Požegi će se održati Biskupijski dan prigodom 22. obljetnice uspostave Požeške biskupije i ređenja njezina biskupa. Tom prigodom će se na početku pastoralne godine u sjedištu Biskupije okupiti svi kojima je povjerena određena služba u požeškoj mjesnoj Crkvi – svećenici, đakoni, redovnici i redovnice, bogoslovi, vjeroučitelji, odgojiteljice u vjeri, članovi župnih ekonomskih i pastoralnih vijeća, lektori, izvanredni djelitelji svete pričesti, članovi molitvenih zajednica, crkvenih udruga i pokreta, djelatnici biskupijskih katoličkih škola.

Program Biskupijskog dana započinje u 9.30 sati zborovanjima pojedinih skupina po sljedećem rasporedu:

Dvorana sv. Terezije Avilske

Svećenici, redovnici i đakoni, sestre redovnice, bogoslovi, vjeroučitelji, odgojiteljice u vjeri te djelatnici katoličkih škola Požeške biskupije

Crkva Duha Svetoga

Svi članovi župnih ekonomskih i pastoralnih vijeća, lektori i izvanredni djelitelji svete pričesti

Crkva sv. Lovre

Članovi pojedinih povjerenstava, katoličkih udruga i pokreta te članovi molitvenih zajednica

Nakon prvoga dijela programa te kratkog odmora u 10.45 slijedit će obavijesti i upoznavanje s nekim zajedničkim programima tijekom 2019./2020. godine uz raspravu na koji bi način pojedina skupina u njima trebala sudjelovati.

Svi sudionici Biskupijskog dana će se u 12 sati okupiti u požeškoj Katedrali gdje će započeti zahvalno euharistijsko slavlje prigodom 22. obljetnice uspostave požeške mjesne Crkve, tijekom kojega će bogoslov Matej Siluković iz Župe sv. Mihaela Arkanđela u Stražemanu biti zaređen za đakona.

Istoga dana u organizaciji Povjerenstva za pastoral mladih Požeške biskupije u 20 sati u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc (Grabrik) u Požegi održat će se glazbeno – duhovni program za mlade pod geslom Otvorite vrata Kristu 2019.