Molitveno bdijenje uoči đakonskoga ređenja u Požegi

U požeškoj starodrevnoj crkvi sv. Lovre 20. rujna održano je molitveno bdijenje koje su organizirali mladi predvođeni Marijanom Pavelićem, povjerenikom za pastoral duhovnih zvanja Požeške biskupije.

Pozdravljajući nazočne, Ivan Popić, kancelar Požeške biskupije je kazao kako će o 22. obljetnici uspostave Požeške biskupije Matej Siluković iz župe Stražeman posvjedočiti svoju vjeru prije sutrašnjeg primanja svetog reda đakonata te je potaknuo nazočne vjernike da njegovu odluku podrže svojom molitvom. Protumačio je kako je veoma važna i znakovita ispovijest vjere kandidata za đakonat koju polaže prije primanja svetog reda kako bi očitovao da sve svoje nade polaže u Isusa Krista kojem želi služiti cjelovitim predanjem. Potom je kandidat Matej izrekao Ispovijest vjere i položio prisegu vjernosti beženstvu i služenju u požeškoj mjesnoj Crkvi.

Uslijedilo je klanjanje pred Presvetim u kojem su mladi, bogoslovi, kolegijaši i aspiranti, članovi molitvene zajednice S Marijom za život i drugi vjernici povjerili Gospodinu đakonskog kandidata i cijelu Požešku biskupiju.