Ministranti iz Đulovca posjetili požeški Kolegij

U okviru programa pastorala duhovnih zvanja u subotu, 19. listopada požeški Kolegij posjetili su ministranti – učenici sedmih i osmih razreda – Župe Duha Svetoga iz Đulovca te pod vodstvom Marijana Pavelića, biskupijskog povjerenika za pastoral duhovnih zvanja upoznali tu ustanovu i život u njoj.

Nakon uvodnog susreta i kratke kateheze na temu duhovnog poziva, ministrantima je predstavljen Kolegij, povijest i nakana njegova osnutka te prikazan život u njemu. Ministranti su potom razgledali grad Požegu, posjetivši među ostalim Katedralu i crkvu sv. Lovre. Poslije zajedničkog objeda u Kolegiju imali su sportska natjecanja u sportskoj dvorani Odgojno-obrazovnog centra Požeške biskupije, druge društvene igre i kvizove. Svoj susret u Požegi zaključili su večernjom svetom misom u požeškoj Katedrali.

U tijeku pastoralne godine predviđeni su posjeti ministranata, učenika sedmih i osmih razreda iz pojedinih dekanata Biskupije: 16. studenoga 2019. za Virovitički i Pleternički dekanat, 15. veljače 2020. za Našički i Požeški dekanat, 22. veljače 2020. za Slatinski i Kaptolački dekanat te 14. ožujka 2020. za Novogradiški i Novokapelački dekanat.