Biskup Škvorčević uputio sažalnicu roditeljima dvojice poginulih mladića

Navečer, 31. listopada poginula su dvojica mladića iz Župe Nova Kapela a druga dvojica su nastradala, od kojih je jedan u teškom stanju i bori se za život. Požeški biskup Antun Škvorčević uputio je roditeljima poginulih mladića sažalnicu koju je na sprovodu, 3. studenog pročitao župnik Goran Mitrović.

Mladenu i Ljiljani Rotar iz Dragovaca biskup je napisao: „Primio sam vijest da je u večernjim satima 31. listopada 2019. u prometnoj nesreći u Dragovcima u Župi Nova Kapela poginuo Vaš sin Stjepan zajedno s prijateljem Jurom Bogdanovićem. Znam da je tuga obuzela Vaše srce i otvorila duboku ranu te želim posvjedočiti svoju blizinu i izraziti iskreno kršćansko suosjećanje vama, kćerki Gabrijeli i Mihaeli, rodbini, novokapelačkoj župnoj zajednici na čelu sa župnikom Goranom te svima drugima koji za njim tuguju. Dijelim s vama zabrinutost zbog teškog stanja Matea Gazdovića i ranjenosti Đuke Prše, nastradalih u istoj nesreći, čiju sudbinu stavljam u Božje ruke, a za njihove roditelje molim duhovnu snagu, da ne izgube nadu. Spomenutu ranu u dušama i prazninu u vašem domu može izliječiti samo Isus Krist koji je ‘na sebe uzeo naše boli’ i za nas umro na križu. Stoga se sjedinjujem s vama u molitvi i povjeravam Gospodinu vašeg poginulog sina Stjepana i njegova prijatelja Juru da ih On zagrli svojom ljubavlju koja je pobijedila smrt te s njime u vječnosti budu dionici uskrsne slave. Neka Gospodin Isus daruje utjehu vašim srcima i bude vaša nada na zemaljskom rastanku s poginulim sinom Stjepanom. Zazivam na vas blagoslov Boga Oca i Sina i Duha Svetoga, da po njemu nađete svoj mir“, kaže biskup Škvorčević.

Roditeljima pak poginulog mladića iz Batrine Antunu i Ljiljani Bogdanović biskup Škvorčević je u sažalnici kazao: „Saznao sam da je u večernjim satima 31. listopada 2019. u prometnoj nesreći u Dragovcima u Župi Nova Kapela poginuo vaš cijenjeni sin Jure zajedno s prijateljem Stjepanom Rotarom. Svjestan sam kako ste duboko pogođeni njegovom smrću te želim posvjedočiti svoje kršćansko suosjećanje vama, sinu Matiji i kćerki Leni, rodbini, novokapelačkoj župnoj zajednici na čelu sa župnikom Goranom i svima drugima koji za njim tuguju. Zajedno s vama izražavam svoju blizinu obitelji Matea Gazdovića, teško nastradalog u istoj nesreći te Đuke Prše, koji je u njoj ranjen, uz molitvu da ih Gospodin ozdravi i vrati njihovim dragima. Dvojica spomenutih mladih ljudi poginula su u predvečerje svetkovine Svih svetih i pred Dušni dan, koji nas podsjećaju da je ‘domovina naša na nebesima’ i da nam je Isus Krist svojom mukom i smrću te uskrsnom pobjedom pripravio mjesto u ‘Očevu domu’. Molim da Bog vašem poginulom sinu Juri, zajedno s prijateljem Stjepanom daruje puninu radosti lica svoga u ljubavi koja se nikoga ne odriče, a vama udjeli utjehu u nadi ponovnog susreta s njima u vječnosti. Na zemaljskom oproštaju s vašim sinom Jurom neka nad vama, cijelom obitelji te svima koji za njim tuguju bdije Božji blagoslov“, završava biksup Škvorčević.