Susret biskupa s obitelji čija je kuća obnovljena nakon požara

U ponedjeljak, 9. prosinca, u pratnji čaglinskog župnika Milana Klobučara i đakona Mateja Silukovića požeški biskup Antun Škvorčević posjetio je sedmeročlanu obitelj Korman u Novoj Ljeskovici, kojoj je u siječnju ove godine izgorjela kuća. Ovaj susret bio je radosniji nego li onaj u siječnju ove godine kada je biskup neposredno nakon požara pohodio nastradalu obitelj i s njezinim članovima razgovarao o mogućnosti ponovne izgradnje kuće i pomoći koju im Biskupija može pružiti.

Obitelj Korman razdragano je primila biskupa Antuna u svoj novi dom, zahvalivši mu na pažnji i brizi koju im iskazuje. Roditelji Velibor i Ivana ispripovjedili su mu tijek gradnje kuće nakon požara i napomenuli da su je uz pomoć Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje te dobrih ljudi uspjeli u kratkom vremenu izgraditi. Uz roditelje, biskupa su dočekala i dvojica sinova, Mihael u invalidskim kolicima i maleni Rafael kojeg je u listopadu 2017. godine biskup Antun krstio u čaglinskoj župnoj crkvi.

U razgovoru biskup se zanimao i za ostalu djecu koja su u trenutku susreta bili u školi, zahvalio je roditeljima za otvorenost prema novom životu, ohrabrio ih u nastojanju oko kršćanskog odgoja djece te im je zaželio mir i radost za Božić u novoj kući. Na kraju je obitelji uručen Caritasov paket kućnih potrepština a djeci darovi.