Požeška biskupija darovala opremu Općoj županijskoj bolnici u Požegi

U vremenu došašća obilježenom darivanjem, 10. prosinca požeški biskup Antun Škvorčević u pratnji prepošta Stolnoga kaptola Ivice Žuljevića i ravnatelja Caritasa Požeške biskupije Ivana Popića posjetio je Opću županijsku bolnicu u Požegi i odjel abdominalne kirurgije koji je Požeška biskupija opremila s novim bolničkim krevetima i popratnom opremom.

Biskupa i pratnju dočekao je ravnatelj bolnice prof. dr. Željko Glavić s liječnicima voditeljima odjela i drugim bolničkim osobljem. Nakon kratkog pozdrava i riječi dobrodošlice zajednički su posjetili odjel abdominalne kirurgije gdje se biskup susreo s pacijentima, zanimao se za njihovo zdravlje te im uputio riječi ohrabrenja. Ravnatelj bolnice dr. Glavić zahvalio je biskupu za dugogodišnju suradnju kojom Biskupija tradicionalno pomaže Opću županijsku bolnicu. „I ove je godine Požeška biskupija izdvojila određena sredstva i pomogla Općoj županijskoj bolnici u kompletnom opremanju bolesničkih soba ovoga odjela. Suvremeni bolesnički kreveti sa ormarićima i stolićima za hranjenje izuzetno su poboljšanje kvalitete tretmana naših pacijenata“, rekao je ravnatelj te je u ime bolnice zahvalio biskupu na svim dosadašnjim pomoćima, ali i za sve što Požeška biskupija čini za bolnicu i djelatnike u duhovnom pogledu.

Biskup Škvorčević podsjetio je kako je blagdan sv. Nikole i Božić vrijeme zahvaljivanja i darivanja te kazao: „Došao sam u bolnicu ponajprije zahvaliti za sve ono što djelatnici na čelu s ravnateljem nastoje činiti ljudima u posebnim životnim okolnostima. Bolest, osobito ona teška, sasvim je posebna okolnost. Kad u bolnici imate nekoga tko pokraj bolesnika nije bezosjećajan, nego osoba sa srcem i pristupa mu na taj način, to je već, rekao bih, pola zdravlja. Zahvaljujem za to plemenito djelo.“ Biskup je potom nadodao kako je služenje bolesniku i veliki dar. „Mi smo darovali krevete. Na krevete se polaže bolesnike i ako je krevet bolji i udobniji, lakše je bolesniku. Drago nam je ako smo za njih mogli toliko  učiniti. Međutim, ti bolesnici nisu položeni samo u krevet, nego u ruke naših bolničkih djelatnika. Položenost na krevete i u ruke osoblja podsjećaju nas da smo svi konačno položeni u ruke Božje. Kada imamo tu cjelovitost pristupa jedni prema drugima, osobito prema bolesnicima, onda se događa određeni dinamizam koji nije sveden samo na neke naše mogućnosti, nego je povezan i s onostranošću. To je naše svjedočanstvo darom koji smo uručili“, zaključio je požeški biskup. Kazao je kako Biskupija ovim malim darom želi podržati i sudjelovati u onome što bolnički djelatnici vlastitom darovanošću nastoje za bolesnike činiti.

Na kraju susreta biskup je na sve zazvao Božji blagoslov i poželio im blagoslovljen Božić te u pratnji ravnatelja posjetio novoobnovljene dijelove zgrade u sklopu projekta „Zajedno do zdravlja“ kojim će se još više poboljšati boravak i kvaliteta života u bolnici.