Biskup i svećenici čestitali papi Franji Božić

Požeški biskup Antun Škvorčević sa svećenicima i đakonima uputio je papi Franji sljedeću čestitku za Božić:

„Sveti Oče! U Biskupskom domu u  Požegi, 23. prosinca 2019. okupili su se dijecezanski i redovnički svećenici i đakoni kako bi u zajedništvu s biskupom jedni drugima čestitali svetkovinu Isusova rođenja. Dok u sjećanju prebiremo ono što smo i na Vaš poticaj a uz Božju pomoć tijekom godine na izmaku nastojali pastoralno ostvarivati u požeškoj mjesnoj Crkvi, sinovskom odanošću i zahvalnošću spominjemo se i Vašeg neumornog služenja Božjem narodu u općoj Crkvi. U dubokoj povezanosti s Vama od srca Vam čestitamo pedesetu obljetnicu svećeništva i svetkovinu Isusova rođenja!

Zajedno s Vama razmišljamo o značenju i vrijednosti Isusovih jaslica, kako ste nas pozvali Apostolskim pismom Admirabile signum, te se klanjamo betlehemskom Djetešcu u čijoj skromnosti i siromaštvu najjasnije prepoznajemo Božji naum o čovjeku, miljeniku njegovu, i o poslanju koje nam je on povjerio. Molimo novorođenog Gospodina da snagom svoje ljubavi prati apostolsko služenje Vaše Svetosti i u 2020. godini.

Rado prihvaćamo Vašu odredbu u Apostolskom pismu Aperuit illis da treću nedjelju kroz godinu slavimo kao Nedjelju Božje Riječi. To nas je potaknulo da cijelu 2020. godinu posvetimo Božjoj Riječi te u skladu s time oblikujemo različite evangelizacijske programe. Ponizno molimo Vaš posebni apostolski blagoslov, kako bismo Božju Riječ novom zauzetošću mogli živjeti i vjerodostojno svjedočiti u hrvatskom društvu.

Uz izraze osobite odanosti i poštovanja, u raspoloženju božićne radosti, srdačno Vas u Gospodinu pozdravljamo“, kaže se u čestitci.