Sjednica Ekonomskog vijeća Požeške biskupije

U Biskupskom domu u Požegi, pod predsjedanjem biskupa Antuna Škvorčevića, 21. siječnja održana je sjednica Ekonomskog vijeća Požeške biskupije na kojoj su sudjelovali svi njegovi članovi: Dražen Akmačić, Mario Sanić, Milan Vidaković i Dragan Hrgić te ekonom Robert Mokri. Sjednica je započela molitvom  Trećeg časa. Biskup Antun je potom podsjetio vijećnike da u skladu s propisima Zakonika kanonskoga prava trebaju primiti i potpisati ekonomov izvještaj o izvršenom biskupijskom proračunu za 2019. godinu te prihvatiti i potpisati prijedlog proračuna za 2020. godinu, zahvalivši im za suradnju u upravi biskupijskim vremenitim dobrima.

Nakon čitanja Zapisnika s prošle sjednice biskupijski ekonom Robert Mokri podnio je izvješće o primitcima i izdatcima u 2019. godini koje je nakon rasprave prihvaćeno. Potom je ekonom Mokri predstavio proračun za 2020. godinu koji se temelji na prošlogodišnjim financijskim pokazateljima te je i on prihvaćen.

U nastavku sjednice raspravljeno je pitanje biskupijskih gradnji. Predstojnik Ureda za katoličke škole Požeške biskupije Ivica Žuljević predstavio je vijećnicima pitanje prostora za daljnje djelovanje Katoličke osnovne škole u Novskoj. Raspravljalo se o dovršenju uređenja zgrade za Caritasove potrebe,  restauratorskim radovima u Katedrali, o uređenju Caritasove kuće u Đulovcu za socijalne svrhe te o prihvaćanju određenih ostavština Biskupiji. Vijećnici su dali biskupu Antunu svoju suglasnost  za čine izvanrednog upravljanja vremenitim dobrima tijekom 2020. godine.

Na koncu sjednice biskup je zahvalio ekonomu Mokrom za savjesno vođenje Ekonomata u suradnji s Igorom Gittom, knjigovodstvenim stručnjakom i Draženom Akmačićem a vijećnicima za njihov doprinos u biskupijskim proračunskim promišljanjima.