Biskupova čestitka imenovanom vrhbosanskom nadbiskupu koadjutoru

Prigodom imenovanja Tome Vukšića, vojnog ordinarija u Bosni i Hercegovini, za vrhbosanskog nadbiskupa koadjutora, požeški biskup Antun Škvorčević uputio mu je sljedeću čestitku:

„Vaše imenovanje za vrhbosanskog nadbiskupa koadjutora veoma me obradovalo. Od srca Vam i bratski čestitam na povjerenju koje Vam je očitovao papa Franjo, povjeravajući Vam časnu službu sarajevskog nadpastira. Vaša vjernost Crkvi, poznavanje stanja u Bosni i Hercegovini, pastoralno i znanstveno iskustvo, zauzetost kojom ste do sada služili Božjem narodu, zalog je Vašeg uspješnog vršenja poslanja koje Vam je povjereno.

 

Kad god smo Vas pozvali, rado ste dolazili u Požešku biskupiji te i meni osobno na različite načine  iskazivali potporu u biskupskom služenju. Radujem se našoj novoj suradnji za dobro dviju susjednih mjesnih Crkava i još snažnijoj povezanosti između dviju biskupskih konferencija u služenju hrvatskom čovjeku. Udijelio Vam Gospodin mudrost i snagu da u složenim prilikama Bosne i Hercegovine možete biti hrabri navjestitelj radosne vijesti, svjedok Isusove pobjede nad zlom i smrću, promicatelj ekumenskog i dijaloškog duha, tješitelj i donositelj nade nevoljnima po uzoru prvog vrhbosanskog nadbiskupa, sluge Božjeg Josipa Stadlera, čiji je dubok trag ostao u današnjem sjedištu Požeške biskupije, gdje je proboravio četiri svoje mladenačke godine i gdje se opredijelio za svećeništvo.“