Sjednica Upravnog vijeća Ustanove za uzdržavanje klera i drugih crkvenih službenika

U Biskupskom domu u Požegi, 22. siječnja pod predsjedanjem biskupa Antuna Škvorčevića održana je sjednica Upravnog vijeća Ustanove za uzdržavanje klera i drugih crkvenih službenika Požeške biskupije. Uz ravnatelja Ustanove Roberta Mokrog na sjednici su sudjelovali članovi Ivica Žuljević, Mario Cimbal i Željko Volarić. Nakon molitve Trećeg časa biskup je pozdravio vijećnike, ustvrdivši da na ovoj sjednici u skladu s propisima Zakonika kanonskog prava treba provjeriti izvršenje proračuna Ustanove za 2019. godinu te prihvatiti prijedlog proračuna za 2020. godinu.

Ravnatelj Robert Mokri pročitao je zapisnik posljednje sjednice na kojoj je izvršen proračunski rebalans. Pristupile se prihvaćanju izvješća o primitcima i izdatcima Ustanove u 2019. godini. Potom je prikazan plan primitaka i izdataka za tekuću godinu te prihvaćen proračun. U skladu s financijskim mogućnostima Ustanove i predviđaju primitaka u proračun su uključene biskupijske potrebe te pristigle molbe pojedinih župa i drugih biskupijskih pravnih osoba.

Na koncu sjednice biskup je zahvalio ravnatelju Mokrom i svim članovima Vijeća za odgovorno vršenje zadaće koja im je povjerena u skladu sa Statutom Ustanove.