XXII. križni put mladih Požeške biskupije

XXII. križni put mladih Požeške biskupije će se održati 21. i 22. ožujka 2020. godine na relaciji Lužani – Pleternica – Požega pod geslom „Tvoja riječ nozi je mojoj svjetiljka“ (Ps 119, 105). Dužina rute križnoga puta iznosi 41 kilometar.

Program križnog puta započinje okupljanjem u subotu 21. ožujka u 8,00 sati u crkvi Gospe Fatimske u Lužanima. Prvi dan križnog puta završava svetom misom u crkvi sv. Nikole Biskupa u Pleternici nakon čega slijedi večera te noćenje u prostorima tamošnje osnovne škole. Iz Pleternice se (od crkve) u nedjelju u 8,00 sati kreće prema Požegi gdje križni put završava večernjim euharistijskim slavljem u požeškoj Katedrali koje predvodi požeški biskup msgr. Antun Škvorčević.

https://drive.google.com/open?id=1i4LkXzhcMf9YuaosUGxpycfnVG1JKnUW&usp=sharingMladi koji se odluče poći oba dana neka ne budu mlađi od 1. razreda srednje škole, dok se ovogodišnji krizmanici mogu pridružiti drugoga dana križnoga puta, a s njima trebaju biti njihovi voditelji (župnici, župni vikari ili vjeroučitelji…). Uz to, mlade je potrebno pripremiti za sudjelovanje na križnom putu napominjući im kako se radi prvenstveno o pobožnosti, molitvi i žrtvi te se od njih na taj način očekuje da sudjeluju u hodu.

Svi sudionici koji sudjeluju oba dana na križnom putu obvezni su ponijeti vreću za spavanje i podmetač jer se noći u skromnim uvjetima u prostorima škole (stvari će biti organizirano prevezene od Lužana do Pleternice, kao i drugog dana do Požege). Stvari treba nositi u ruksaku jer nošenje prtljage u rukama stvara poteškoće u hodu. Svakako treba ponijeti hrane za dva dana, zaštitu od kiše, rezervnu odjeću i čarape, dobru obuću za hod i papuče za ulazak u školske prostorije. Zabranjena su alkoholna pića i elektronski uređaji kojima se sluša glazba. Križni put se ne odgađa zbog lošeg vremena!

Kotizacija za sudjelovanje na križnom putu iznosi 20 kn po osobi (ukoliko iz jedne obitelji ima više sudionika tada plaća samo jedna osoba). Radi što bolje organizacije puta molimo voditelje da svoje sudionike prijave najkasnije do petka 13. ožujka na e-mail Pastoralnog centra ([email protected]) gdje mogu dobiti i druge potrebne informacije. Voditelj skupine sudionika križnog puta će prilikom dolaska u Lužane prijaviti svoju župu (skupinu) i predati kotizaciju.

Obrazac za prijavu možete preuzeti ovdje!

Plan puta