Blagdan bl. Alojzija Stepica u Požeškoj biskupiji

Požeški biskup Antun Škvorčević uputio je 24. siječnja 2020. dopis svim župnim uredima Požeške biskupije o proslavi blagdana bl. Alojzija Stepinca, drugog zaštitnika Požeške biskupije. U dopisu biskup kaže:

„Blagdan bl. Alojzija Stepinca, biskupa i mučenika, drugog zaštitnika Požeške biskupije proslavit ćemo u ponedjeljak, 10. veljače 2020. godine u svim našim župama, te ćemo podsjetiti vjernike na veličinu njegove vjernosti Isusu Kristu, Crkvi i svojem hrvatskom narodu. Budući da je toga dana nedjelja kroz godinu, neka glavno euharistijsko slavlje u svakoj župnoj crkvi bude po obrascu bl. Alojzija Stepinca.

Središnje biskupijsko euharistijsko slavlje održat će se u ponedjeljak, 10. veljače 2020. u crkvi sv. Lovre u Požegi u 18.00 sati, a predvodit će ga požeški dijecezanski biskup. Na svetu misu pozvani su svećenici i vjernici iz župa Katedralnog arhiđakonata. U gradu Požegi neće biti večernjih svetih misa, te će se svećenici i vjernici pridružiti slavlju u crkvi sv. Lovre (ponijeti humeral, albu, štolu i misnicu crvene boje).

Neka bl. Alojzije svojim zagovorom bdije nad Požeškom biskupijom i moli da njezini vjernici ostanu vjerni Isusu Kristu i njegovoj Crkvi.“, zaključuje biskup Antun.