Sprovod Jele Vidaković u Paki

Na mjesnom groblju u Paki, 4. ožujka sahranjena je Jela Vidaković, majka svećenika Požeške biskupije Milana Vidakovića, župnika Župe Sv. Luke Evanđelista u Novskoj i arhiđakona Zapadno slavonskog arhiđakonata. Sprovodne obrede, na kojima je uz mnoštvo vjernika sudjelovalo i tridesetak svećenika, i misu zadušnicu predvodio je izaslanik požeškog biskupa Antuna Škvorčevića, generalni vikar Josip Krpeljević. Na početku obreda pročitao je sažalnicu koju je biskup Antun uputio svećeniku Milanu:

«Prečasni Gospodine! Preminula je Vaša cijenjena majka Jela. Izražavam svoje duboko kršćansko suosjećanje Vama, Vašoj braći Ivici i Nikoli, sestrama Katici i Mariji, rodbini te svima drugima koji tuguju za plemenitom pokojnicom. Majka Jela živjela je majčinsku veličinu u skromnosti i jednostavnosti, rodivši i odgojivši sa suprugom Perom petero djece, najveće blago koje je podarila Crkvi i hrvatskom narodu. Svoju ljubav prema suprugu i djeci hranila je vjernošću Bogu, očitujući je svakodnevnom molitvom, sudjelovanjem na svetoj misi i drugim pobožnostima, strpljivošću u poteškoćama, ne odustajući nikada od nastojanja oko dobra u svim životnim neprilikama. Pripomogla je tako i Vama da otkrijete svećeničko zvanje te Vas je majčinskom brižnošću i žrtvom pratila u Vašem poslanju. Uvjeren sam da će i iz vječnosti biti vjerna  moliteljica za Vas. Na zemaljskom oproštaju s majkom Jelom želio bih joj zajedno s Vama i s drugim članovima Vaše obitelji od srca zahvaliti za sve dobro koje je činila tijekom svoga zemaljskog života, zamoliti Gospodina da joj oprosti slabosti i primi u vječno blaženstvo, a svima koji za njom tuguju udijeli obilje svoje utjehe. U trajnoj molitvenoj povezanosti s Vama za Vašu majku Jelu, od srca Vas u Gospodinu pozdravljam», zaključuje biskup Antun svoju sažalnicu.

Milan Klobučar, župnik Župe Uzašašća Gospodinova u Ruševu prigodnim se riječima oprostio od svoje župljanke i uzorne vjernice Jele. Po završetku sprovodnih obreda svećenici i vjernici uputili su se u župnu crkvu Uzašašća Isusova u Ruševo gdje je za pokojnu Jelu služena sveta misa zadušnica.