Pobjednici biskupijske vjeronaučne olimpijade kod biskupa

U Biskupskom domu u Požegi, požeški biskup Antun Škvorčević primio je 6. ožujka pobjednike biskupijskog natjecanja iz vjeronauka – „Vjeronaučne olimpijade“, održane u Požegi minuloga 2. ožujka. U kategoriji osnovnih škola pobijedila je ekipa vjeroučenika iz Osnovne škole Mate Lovraka u Novoj Gradiški: Mihael Božić, Edi Conjar, Ella Conjar i Domagoj Ivanišević s mentoricom vjeroučiteljicom Andrijanom Petrović, dok je u kategoriji srednjih škola pobijedila ekipa vjeroučenica iz Srednje škole Pakrac: Danijela Mladić, Irena Mladić, Mateja Mladić i Anamarija Pavičić s mentoricom vjeroučiteljicom Draganom Akšamović.

Biskup im je čestitao uspjeh koji su postigli na vjeronaučnom natjecanju te pohvalio uloženi trud u pripremi za natjecanje. Rekao je kako je važno znanje iz vjeronauka, no, istaknuo je kako je još važnije živjeti po vjeri te se na taj način svakodnevno svrstavati među Isusove pobjednike. Biskup se zadržao u razgovoru s vjeroučenicima i njihovim mentoricama, zanimao se za pojedinosti natjecanja, a potom i za njihove redovite školske obveze i uspjehe kao i za sudjelovanje u životu njihovih župnih zajednica i mjesta odakle dolaze. U ugodnom razgovoru, biskup im je ukratko prikazao povijest zgrade u kojoj se nalazi sjedište Požeške biskupije – povezujući njezin značaj kroz povijest sa sadašnjim nastojanjima Biskupije na odgojno-obrazovnom području, predstavivši im dugu obrazovnu djelatnost Crkve, napose isusovaca i pavlina u Požegi.

Vjeroučiteljice mentorice su u ime učenika zahvalile biskupu za pažnju koju im je iskazao susretom u Biskupskom domu, pohvalivši nazočne učenike za marljivost u školi, obitelji i župi. Biskup je vjeroučenicima i mentoricama darovao prigodne knjige, medalju Trećeg biskupijskog euharistijskog kongresa održanog o 20. obljetnici uspostave Požeške biskupije te krunicu s likom Gospe Voćinske. Preporučujući se u molitve, biskup je zaželio vjeroučenicima puno uspjeha na državnoj razini vjeronaučnog natjecanja, a vjeroučenici i mentorice biskupu su obećali molitvenu potporu u njegovu pastirskom služenju Božjem narodu požeške Crkve.